Shopping list de artă

Redacția | 11 Mai 2012

Ne plac printurile și suvenirurile din muzee, dar nici prospăturile artistice locale nu sunt de lepădat.

...mai ales că sunt adeseori la un click (și ceva timp de căutări distractive) distanță. Și sunt mai ieftine decât crezi.

Atelierul de Print pornește de la ideea că arta valoroasă nu trebuie să fie neapărat scumpă. Asta nu înseamnă că nu are tot dichisul: printurile de artă sunt în serie limitată, au certificat de autenticitate și sunt semnate de artiști. Pe mulți dintre ilustratorii de acolo îi știam deja - Aitch, Saddo, Livia Coloji, Artpi Rezi, Noper, Vali Petridean, Mădălina Andronic, dar ne-au făcut cu ochiul și alții noi, cum ar fi fanteziile pop-art semnate xiusha și colajele lui Silviu Andrișoi. Prețurile pornesc de la 65 de lei și ne place mult hârtia mată a printurilor, numai bună să-ți treci degetele peste ea. 

Site-ul lui Eldercut (Titi Ciocan și Nicolae-Aurel Duță) găzduiește magazinul de jucării din rășină Sando. Sando are 21 de centimetri și cel mai ieftin pe care-l poți cumpăra costa 200 de lei. În curând, i se va alătura probabil pe raftul virtual armata de frățiori mai mici, Bucur, care sunt în vânzare până pe 20 mai la galeria Vatra Collective, din strada Mavrogheni, nr. 10, București.

deviantART, dincolo de faptul că acolo găsești cele mai bune poze de pus la profil, cover sau pe desktop, e o resursă minunată de fotografii frumoase și ieftine. Sunt foarte multe, așa că e indicat să știi cât de cât ce vrei, ca să nu te împotmolești. Un print cumpărat poate fi o modalitate bună de a încuraja munca unor fotografi foarte tineri, ca Felicia Simion.

Deși e mai degrabă cunoscut drept locul ăla cu bijuterii și brizbizuri de prin toată lumea, la prețuri uneori formidabile, Etsy.com e plin de mici magazine ale artiștilor pe care ai vrea să-i iei acasă. Secțiunea de artă a site-ului crește pe zi ce trece. Intri, dai click pe art și navighezi liber printre desene, colaje, ilustrații, mixed media, fotografii și sculpturi. După vreo oră, două de explorare sigur se va găsi ceva de pus pe perete, într-un colț de cameră, sau de făcut cadou. 

Mai puțin valabil, dar totuși posibil și pe Breslo, unde, printre atâtea naturi moarte și icoane pe sticlă descurajante, răsar uneori și lucrări cu un suflu mai proaspăt - cum ar fi picturile Alinei Panait și ilustrațiile semnate Akiko sau Ipipura.

Trebuie doar să vrei să cauți.
Pin It email