Toate fetele rele sunt bune

Alina Filipoiu | 30 Iul 2012

Alina Filipoiu a desenat 5 fete rele din viața ei, inclusiv pe ea însăși.

Girl 1: I s-a întâmplat de multe ori să fie judecată la prima vedere fără să se întrebe cineva cum este ea cu adevărat. Te poate privi cu drag la fel cum poate privi dincolo de tine. Te poate iubi sau ignora la fel de ușor cum își desprinde părul. Face ceea ce dorește și poate de aceea dă impresia că se folosește de unii oameni. Ca atunci când a fost acuzată că este „o vulpiță profitoare” pentru că s-a mutat cu prietenul ei, deși îl iubea foarte mult. But she’s a good girl inside. Nu-i place să doarmă pentru că timpul nu i-l dă nimeni înapoi. Caută fericirea dincolo de limitele ei iar pentru asta a primit etichete : arogantă, bitchy, superficială (probabil cea mai uzuală). Îi plac tatuajele dar nu-și face unul de teamă că nu se va putea opri. Vede arta oriunde dar ceea ce o blochează este percepția celor din jur și refuzul lor la lucruri noi. Și-a acceptat etichetele doar pentru că este sigură că oamenii nu știu să se schimbe.

Girl 2: Este o minionă simpatică și prietenoasă, cu aerul de copil nevinovat și mereu spune cuiva că-i este drag. Avea eticheta de inocentă, dar acum a devenit fată rea. Sinceritatea te poate transforma în ochii altora, iar greșeala recunoscută nu e întotdeauna pe jumătate iertată. A ei a fost că a spus într-un cerc de prieteni că și-a înșelat iubitul. Expresia de pe fețele lor s-a schimbat imediat, am crezut că de la șocul descoperirii. Vestea s-a răspândit repede iar ea a devenit „aia”. Deși nu este singura fata ce a călcat strâmb poate e singura înșelată de oamenii pe care-i credea apropiați. I s-au reatribuit trăsături care nu-i sunt proprii, ea este dintotdeauna aceeași. Ochii îi sunt tot albaștri iar părul la fel de roșu.

Girl 3: Rujul roșu îi dă încredere, ca și tocurile. Nu o face ostentativ, le poartă natural ca și când s-ar fi născut cu ele. Nu îi ia mai mult de 10 minute să se aranjeze și totuși arată de parcă și-ar fi petrecut ziua într-un salon. Are mersul ușor legănat și mereu își tine capul sus de parc-ar defila cu fiecare pas. Aduce a pin up girl și poate de aceea apare ca o fată rea. Încrederea în tine te pune pe o tavă catalogării. Eram cu câțiva amici într-un bar când am cunoscut-o și le-am spus că mi se pare fermecătoare. Mi-au răspuns foarte clar că mă-nșel, c-ar trebui să mă uit mai bine la ea, că este o bad girl. Nu am cerut explicații, și nici nu mă interesează.

Girl 4: Prima impresie este ca o superstiție: A black cat crossing your path signifies that the animal is going somewhere. Dacă o fată este diferită, dacă este prea ceva, este în mod sigur o fată rea. Îi place să se expună, să vadă zâmbetul bărbaților care trec pe lângă ea. Emană acel ceva ce te face să-ntorci capul indiferent ce sex ai. Se ascunde doar în spatele unor ochelari cumpărați de la Londra și aminteste mereu asta, nu pentru a se lauda, ci pentru că-i e poftă să plece. Este o prietenă bună și talentată, o plăcere să stai de vorbă cu ea și s-o auzi râzând. De multe ori pare desprinsă dintr-o piesă de teatru, dar ea e actrița principală.

Girl 5 :  Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power. Mi-a fost colegă câțiva ani, prietenă vreo doi. O priveam mereu cu admirație pentru că părea să nu-i fie frică de nimic. Mi-a spus o dată, în șoaptă, că ei curajosi i se par oamenii care recunosc că le este teamă. Întotdeauna făcea lucruri noi, și « nu » părea că nu există pentru ea. Este frumoasă pentru că nu încearcă să fie altfel. A devenit o fată rea pentru că îi place să se joace, să fie liberă : este ușor să o placi dar și să o judeci. Alegerile ei nu sunt mereu corecte dar și le asumă și nu le regretă. Am auzit-o de curând spunând că mai bine regreți ce-ai făcut decât ce n-ai făcut.
Pin It email