10 chestii de luni până joi

Redacția | 28 Sep 2015

Teatru pentru toate gusturile, proiecții de filme și lansarea cărții cu cele mai bune materiale de non-ficțiune din ultimii 5 ani, în ultima săptămână din septembrie.

Luni, 28 septembrie

1. Povești la Replika. Platforma de Artă Educațională - Tema de lunea asta a proiectului de teatru educațional Povești la Replika este Povești cu cetățeni de clasa a II-a, iar în cadrul ei vor fi prezentate spectacolul [ahy hahrt yoo] (text și regie Nico Vaccari), începând cu ora 19, cartea Războiul împotriva tăcerii de Andreea Dworkin, începând cu ora 21, iar după 21:30 scurtmetrajele O zi bună de plajă (r: Bogdan Mustață), Pianul (r: Dorian Boguță), Artă (r: Adrian Sitaru) și Șanțul (r: Adrian Silișteanu). Intrarea la evenimentele ce vor avea loc la Centrul de Teatru Educațional de pe strada Lânăriei nr. 93-95 este gratuită, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la centrulreplika@gmail.com sau 0732 101860.

2. Voi n-ați văzut nimic! - Azi, de la 19:30, la Green Hours, se joacă spectacolul Voi n-ați văzut nimic!, realizat de Alexandru Fifea, despre moartea lui Dinte, parcagiul mort la Secția de poliție 10 în primăvara anului trecut. Povestea o găsești documentată pe larg de Ștefan Mako de la Casa Jurnalistului. Intrarea este liberă.

3. Excelsior Teen Fest - Sâmbătă a început în forță prima ediție Excelsior Teen Fest, un festival de teatru profesionist adresat în primul rând adolescenților și continuă până vineri 2 octombrie, cu tot felul de spectacole, ateliere, proiecții de filme și discuții. Consultați programul generos pentru a avea grijă că nu ratați nimic.

Marți, 29 septembrie 

4. Inamicul Poporului - Marți și miercuri, de la ora 19, la Teatrul Foarte Mic are premiera Inamicul Poporului, după Henrik Ibsen, în regia Ioanei Păun, un spectacol subversiv și visceral ce îți va pune o grămadă de probleme. Grăbește-te dacă vrei să mai prinzi bilete.

Miercuri. 30 septembrie

5. Lansare cartea Superscrieri - La 5 ani de la lansarea premiilor Superscrieri, are loc lansarea Cartea Superscrieri. Drumul generației noastre, ce reunește 24 de materiale de texte de non-ficțiune, toate unul și unul, un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri. Lansarea va avea loc la Art Yourself Gallery (Str. Clucerului, nr. 88 - Piața Ion Mihalache) și va fi însoțită de o expoziție de ciorne a autorilor din carte, cât și de o mare parte dintre aceștia. 

6. Docuart Fest - Miercuri, de la ora 19:30, la Cinemateca Eforie are loc deschiderea celei de-a 5a ediții a festivalului de documentar exclusiv românesc Docuart, cu proiecția filmului Roboțelul de aur (r: Mihai Dragolea și Radu Mocanu), ce spune povestea jucătoarei de box Steluța Duță. După proiecția filmului, sunteți așteptați la un Q&A cu protagonista filmului, antrenorul acesteia și cei doi realizatori. Accesul la gala de deschidere Docuart este liber, dar trebuie să vă înregistrați în prealabil aici.

7. Morrissey Warm-up Party w. Leo - În așteptarea concertului Morrissey de pe 14 octombrie, de la Sala Palatului, care pentru fanii înrăiți echivalează cu a doua venire a lui Iisus, Club Control pregătește un warm-up party în sala mică, de care se va ocupa Leo. Intrarea este liberă.

8. Vizionarea filmului Oglinda - La Centrul Rus de Știință și Cultură (Str. Lascăr Catargiu nr. 50), începând cu ora 17 puteți Oglinda, una dintre capodoperele lui Andrei Tarkovski. Sunt doar 45 de locuri, așa că ați face bine să veniți din timp.

Joi, 1 octombrie

9. Joia de Film: Paradies: Liebe - La Spațiul Public European, de pe strada Vasile Lascăr nr. 31, începând cu joia asta vor fi proiectate filmele din trilogia Paradies al lui Ulrich Seidl. Liebe, prima parte, începe de la ora 19, iar intrarea este liberă.

10. Kitra's Visual Universe - Începând cu 1 octombrie, de la ora 20, la m60 (Str. Mendeleev, nr. 2) veți putea vedea lucrările lui KITRA, în prima lui expoziție personală.
Pin It email