10 chestii de luni până joi

Redacția | 19 Dec 2016

Ce spectacole, filme și concerte mai băgăm până la Crăciun.

Luni, 19 decembrie

1. Între 17:00 și 20:00 se deschide, la Casa Filipescu Cesianu, Muzeul Vârstelor, o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până azi. Expoziția spune o poveste despre intimitate și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani în București. 

2. Dacă ești fan Negura Bunget vei avea ocazia unică de a prinde primul concert semi-acustic pe care trupa l-a susținut în România în cei 20 de ani de carieră. Accesul e permis începând cu 19:30 la Presa Pub & Grill (Str. Culmea Veche, nr. 2), iar în deschidere vor cânta Downfall.

3. La Cluj va fi proiectat în avanpremieră ultimul film al lui Wim Wenders, The beautiful days of Aranjuez, care a fost prezentat anul ăsta în competiția Festivalului de Film de la Veneția. Între 19 și 21 decembrie, la Cinema Victoria.

Marți, 20 decembrie

4. Point ne mai dă o șansă să ne rezolvăm Secret Santa-urile de săptămâna asta cu târgul Illustration Fair - Christmas edition, iar azi poți să întâlnești și ilustratorii și să-i vezi desenând live. 

5. Ilustratorii sunt la ei acasă (ca întotdeauna) și la Librăria Jumătatea Plină, care ne invită la BonBon Comics & Illustration - Târg cu staruri, starurile fiind Branea, Sinboy, Ana Kun, Andreea Chirică (c-un proiect nou), Kitră, Radu Carp, Miloș și mulți alții, iar lucrușoarele de cumpărat - fanzine, comics, desene, tiraje limitate, postere serigrafiate, sacoșe, stickere, obiecte de artist. La Puro&Bio Romania, pe Câmpineanu 20. Cu înghețată (!).

6. Fanii lui Xavier Dolan (și nu numai) vor putea (re)vedea Laurence Anyways de la ora 20:00, la Macaz. 10 ani dintr-o poveste de dragoste imposibilă, cartografiați în 3 ore jumătate de film în care pare să fie o toamnă continuă.

7. La Unteatru, începând cu ora 20:00 se joacă spectacolul Frig de Lars Noren, în regia lui Alexandru Bogdan. Biletele se pot comanda de aici.

Miercuri, 21 decembrie

8. RO VEGAN este un spectacol scris și regizat de Catinca Drăgănescu, care explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident. De la ora 19:00, la Centrul Replika (str. Lânăriei, nr. 93-95). Intrarea este liberă, numai pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com.

Joi, 22 decembrie

9. La La Land (r: Damien Chezelle), musicalul romantic cu Ryan Gosling și Emma Stone, care a avut premiera la Veneția și e favorit la Oscaruri intră în cinematografe săptămâna asta. Cei de la TIFF organizează în Cluj o proiecție în avanpremieră joi, de la ora 20:00 la Cinema Victoria, împreună cu un alt musical, despre care nu mai e cazul să adăugăm nimic: Les Parapluies de Cherbourg (r: Jaques Demy), care va fi proiectat tot acolo, de la ora 18:00. Biletul e 10 lei / proiecție.

10. Tot la Centrul Replika vine joi queer act-ul Fluid (Paul Dunca și Alex Bălă) de la 20:00 cu un performance muzical intitulat festiv „The Red Period”.
Pin It email