10 (zece) recomandări de weekend

Redacția | 30 Sep 2016

Iar uităm să mai trecem pe-acasă.

1. Kinofest, super-festivalul de film digital, umple Bucureștiul de producții mișto. Aproximativ 250 de scurtmetraje vor fi proiectate la Cinema Elvira Popescu, Energiea Pub, Seneca Anticafe, Lente şi Make a Point, de azi până duminică. Program.

2. Până duminică inclusiv, poți vedea cele mai proaspete documentare românești la Cinemateca Eforie și la Cinema MȚR, în cadrul Docuart Fest. Sâmbătă, mergi neapărat la Fața ascunsă, un documentar interactiv despre depresie realizat de Cinty Ionescu (13:15, MȚR) sau la Ultimul căldărar, un documentar de Cosmin Bumbuț și Elena Stancu (13:45, Cinemateca Eforie). Intrarea e liberă la toate proiecțiile. 

3. Porția de teatru tânăr se ia weekendul ăsta la Excelsior Teen-Fest. Înainte de NAG, poate treci pe la Teatrul Mic, să vezi Anul dispărut. 1989, un spectacol răscolitor cât trebuie, de Ștefan Peca.

4. Dacă e să faci o excursie, la Ploiești să fie. Festivalul de Fotografie „Secvențe” are loc în Sala Pașilor Pierduți, din Palatul Culturii și expune fotografi din România, Vietnam, Statele Unite ale Americii, Spania, Canada, Africa de Sud, Elveţia, India şi Austria. Vineri, între 18:30 și 19:20, Adi Bulboacă, Andreea Retinschi și Cătălin Georgescu țin mini-conferință despre fotografia comercială. Participarea la toate expozițiile, atelierele și conferințele de fotografie este gratuită.

VINERI

5. NAG #10 

Noaptea Albă a Galeriilor, proiectul bucureștean organizat de Asociația Ephemair, împlinește 10 ani, ocazie cu care îşi extinde programul în galerii de artă, spaţii alternative, hub-uri creative şi instituții culturale din alte nouă oraşe: Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș şi Timişoara. Programul cel stufos al evenimentului. 

Fabrica de Pensule aniversează 7 ani de existență printr-un eveniment ca-n povești – 7 ani, 7 spații, 7 zile debutează vineri, odată cu NAG. Între 19:00 și 01:00, sunt deschise Atelier IRINA M, BARIL, BAZIS, Galeria Nano, SABOT și SPAȚIU INTACT. Tot de la 19:00 se lansează și un nou spațiu de artă în Fabrică: non+ULTRA va fi destinat experimentelor curatoriale și artiștilor născuți după ‘89. Proiectul de inaugurare se numește Club Papucho și e un mishmash organizat de Maciej Parzydło, Aleksandra Sadulska și Stefano Calligaro.

6. Clujotronic reunește, în Piața Ștefan cel Mare 18, proiecte inovative de artă digitală. Organizat de Centrul Cultural German și Institutul Francez Cluj, festivalul înseamnă trei zile de concerte, performance-uri audio-vizuale, ateliere, talk-uri, invitând la explorare: instalații și graffiti interactiv, expoziții de jocuri digitale independente și multe alte nebunii interdisciplinare.

SÂMBĂTĂ

7. Un oraș mai bun începe cu cetățeni mai activi. Învățăm să fim mai buni în acest sens de la CeRe, care organizează o nouă ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești. Peste 20 de comunități civice care sunt active la firul ierbii sau sunt implicate în campanii naționale de advocacy vor împărtăși experiențe la ARCUB Gabroveni, între 15:00 și 20:00. 

8. București ComicsFest aduce la un loc reviste, albume, romane grafice, webcomicuri, autori profesioniști și desenatori amatori din România. Pe 1 și 2 octombrie, pereții de la Epic Bar (Colței 50) vor fi plini de benzi desenate și, din oră în oră, se vor încinge sesiuni de live drawing. Intrarea liberă.

9. Loc nou de întâlnire și de explorări alcoolizante se deschide weekendul ăsta în Palatul Universul din București (Ion Brezoianu 23-25, clădirea B, etajul 1). FIX, Botanical Bar promite plante în jur și-n băuturi, și abia așteptăm să gustăm ce poate. 

DUMINICĂ

10. Maratonul Teatrului Independent se încheie azi. De la 18:00, la UNATC - Sala Atelier, nu rata Martiri de Marius von Mayenburg, în regia Irinei Crăiță-Mândră, un spectacol care vorbește tânăr și mișto despre sexualitate, credinţă și educaţie. O ocazie bună de a o vedea jucând pe Lavinia Pele.
Pin It email