11 chestii de luni până joi

Redacția | 16 Oct 2017

3 festivaluri de film, The Power of Storytelling, concerte și expoziții.

Luni, 16 octombrie

1. Azi începe ediția #24 de Astra Film Festival, cel mai important și longeviv festival de documentar din Ro. Peste 100 de proiecții vor avea loc între 16 și 22 octombrie, la Sibiu, așa că noi ți-am făcut o listă de recomandări.

2. Les Films de Cannes à Bucarest continuă la turație maximă până la sfârșitul săptămânii. Pe repede-înainte, o să avem așa: Laurent Cantet (Entre les Murs), căruia îi este dedicată o retrospectivă, va fi prezent la București pentru a sta de vorbă cu publicul. Vine și Robin Campillo, colaborator frecvent al acestuia, care anul ăsta a avut în Competiția Oficială una dintre revelațiile festivalului - 120 Battements par Minute. Câștigătorii premiilor importante de la Cannes 2017 vor fi de văzut tot săptămâna asta. Și asta nu e totul, așa că aruncă un ochi pe program.

3. The Power of Storytelling nu mai e doar o serie de conferințe, ci a devenit un festival în toată regula, care începe azi, cu lansarea programului de antreprenoriat 24/7, editat de DoR (ora 11:00, la Mezanin - Palatul Universul) și cea a cărții Acasă, un photo book despre o familie care trăiește în Delta Văcărești (ora 19:00, la Apollo111 Barul). Urmează o serie de întâlniri, proiecții și conferințe de neratat, pe care le găsești aici

Marți, 17 octombrie

4. De la ora 19:00, la POINT are loc expoziția Diego y Frida. Una sonrisa a mitad del camino (Diego și Frida. Un zâmbet la jumătatea drumului), o expoziție de fotografie documentară a unor fotografi renumiți, precum Manuel Álvarez Bravo, Nicholas Murray sau Los Hermanos Mayo.

5. În fiecare marți, la Librăria italiană Pavesiana (str. Lascăr Catargiu, nr. 27) se proiectează câte un film italian, mai vechi sau mai nou. Săptămâna asta, de la ora 20:00, este Smetto quando voglio / Încetez când vreau (r: Sydney Sbilia), un film care arată condiția cerșetorului în lumea modernă. Intrarea este liberă, dar donațiile sunt binevenite.

6. La Epic Bar, e seară de horror clasic: de la ora 20:00, se proiecteză cultissimul Plan 9 from Outer Space, regizat de Ed Wood, în care un grup de extratereștri învie oameni ca zombie și vampiri. Intrarea liberă.

7. „Trupa de patinaj guvernamental de mare anvergură tehnică, cât și artistică, intitulată Omelette, vă invită la Control, unde va desfășura o activitate proactivă ce include dans, scamatorie, iluzionism (la nivel individual) cât și înot de tip anii 80, gen umăr-șold.”, scrie în event-ul de marți seara din Control, când Omelette vor lansa primul album - With a Rose, With a Fire. Abia așteptăm!

Miercuri, 18 octombrie

8. Între 18 și 20 octombrie, Zilele Filmului Coreean au loc concomitent în București, la Grand Entertainment din Băneasa și în Brașov. Pentru mai multe detalii, stai cu ochii pe pagina event-ului.

9. Cele mai tari horror-uri din ultima vreme vin, pentru al 5-lea an la rând, la Brașov, la Dracula Film Festival. Festivalul se deschide cu controversatul Mother!, ultimul film al lui Darren Aronofsky, care va fi prezentat în avanpremieră națională. De la The Lure, un film polonez cu sirene, pe care trebuie neapărat să-l vezi, la clasicul Texas Chainsaw Massacre, programul este mai mult decât apetisant. (Citește și un interviu cu Cristi Mărculescu, selecționerul festivalului)

10. Asociația Samusocial pune de un concert caritabil în Control, la care vor veni The Pixels, Trees Orchestra și Dimitri's Bats. Banii obținuți din bilete vor merge către persoanele fără adăpost.

Joi, 19 octombrie

11. De la ora 20:00, la MNAC are loc premiera Numai publicul mai poate face o revoluție, un performance de Florin Caracala, Flavia Giurgiu, Ilinca Manolache și Ioana Păun, care pune în discuție limitele și standardele artei contemporane.
Pin It email