11 (unşpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 08 Ian 2016

Primul weekend din anul ăsta e suficient de plin încât să nu stai în casă, nici zilele, nici nopțile.

1. Program de teatru pe tot weekendul: vineri ai Anul dispărut, 1989, de Stefan Peca, cu Gheorghe Visu, Maria Ploae, Mihaela Radescu, Ilinca Manolache, sâmbătă ai Pensiune Completă, de Pierre Chesnot, cu Cristian Iacob, Ana Bart, Ruxandra Enescu, Sergiu Flesner, iar duminică, încă o șansă să vezi Anul dispărut. Toate de la ora 19:00, toate la Teatrul Mic.

2. La Cinema Union e weekend cu filme de Oscar. Intrarea la fiecare proiecție costă 10 lei, iar programul îl găsești aici. Recomandare super-specială: duminică seara, Le Tout Nouveau Testament, care e pe shortilstul de nominalizări și pe care e musai-musai să-l vezi, ca să-ți dai voie apoi să (nu) te mai superi pe Providență.
 
3. La Cinema Elvira Popescu se proiectează Mustang azi de la 19:00 . James Franco a zis că e filmul lui preferat din 2015, deci merită să arunci un ochi. După film, alături, la Institutul Francez, bunătăți turcești în ton.
 
4. Tot azi încep și cursurile de la atelierul de scriere creativă de la Fundația Calea Victoriei. Te așteaptă șapte ședințe în care să înveți să scrii credibil, fără clișee și cu structură. Detalii despre înscriere și costuri aici.
 
5. BEAT bar umanist (Constantin F. Robescu14) continuă seria Slam performance în seara asta, de la 7 jumate. Looking 4 poetry înseamnă Releveu și Viku Zen, iar contribuțiile publicului sunt încurajate. Intrare liberă. 
 
6. Sâmbătă și duminică de la 11:00, fă o plimbare prin inima Bucureștilor, către Lacul Văcărești. Plecarea e de la stația de metrou Brâncoveanu. Neapărată nevoie de încălțări impermeabile și dorință de explorat pentru câteva ore. Fără bani.
 
7. Prima adunare cu dans de sâmbătă e la Manasia Hub, de la 22:00, cu intrare liberă. Ne-o ardem hip-hop, mixat și freestyle acapella, cu Baiazid și Magritte Sisters. Garantat despre țoale, $$$, mașini și gagici. 
 
8. În Control (Constantin Mille 4), în Sala Berlin, e dans legănat pe muzică asigurată de that couch funk collective. Începe de la 23:00.
 
9. Prezent permanent, hipnoză, sinestezie. Sâmbătă e dans până dimineața la Dianei 4, cu Ada Kaleh. Intrare liberă, lume multă. 
 
10. Primul party Color de anul ăsta se ține în Kristal, cu o super premieră: Fred P. aka Black Jazz Consortium, direct din NYC. Intrarea e liberă, pe baza cardului Color. Poți să iei cu tine 3 prieteni. 
 
11. Dacă te nimerești la metrou duminică pe la 15:00, să nu te miri dacă vezi oameni fără pantaloni. Mai bine dă-i și tu jos și prefă-te că nu se întâmplă nimic nefiresc. Așa iei parte la No Pants Subway Ride, alături de oameni din toată lumea, care fac chestia asta o dată pe an, din 2002. În București se întâmplă pentru a doua oară. 
Pin It email