11 (unşpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 12 Feb 2016

Niște zile cu ceva mai multă îndrăgosteală ca de obicei, dar cu suficiente chestii de făcut încât să nu cazi în sirop.

VINERI 

1. Descoperă Africa la Muzeul Satului începând de azi, de la ora 14:30. Participă 12 țări africane (Africa de Sud, Algeria, Angola, Egipt, Ghana, Libia, Madagascar, Maroc, Nigeria, R.D. Congo, Sudan, Tunisia), cu expoziții de artizanat și gastronomie. Expoziția poate fi vizitată până pe 29 februarie și are intrare liberă.

2. De la 20:00, în J’ai Bistrot (Calea Griviței 55) e party cu sclipici, tribut David Bowie, cu echipa PLIC, o revistă. Pentru că s-a făcut o lună de când, pentru că e luna LGBT, pentru că ne place sclipiciul. Banii strânși se duc la organizarea lui Super, festivalul internațional de film făcut de adolescenți pentru adolescenți.
 
3. În seara asta, la Manasia (Stelea Spătarul 13), Nobody puts baby in a corner, adică party murdar pe muzică de dirty dancing. Cu Zabriskie și Morden, intrare liberă.
 
4. La Point (General Eremia Grigorescu 10) se joacă Menajeria de sticlă, după Tennessee Williams, în regia Alexandrei Penciuc. Întrebarea care o să-ți rămână vibrând între pereții capului după spectacol e: ce-ai schimba dacă te-ai întoarce în trecut? Bilete începând cu 60 de lei.
 
5. În Control (Constantin Mille 4) e party Maschine, cu Lawrence, Vester Koza și Rusu. Techno deep și melancolic, de dansat până-n dimineață. Acces cu 20 de lei.
 
SÂMBĂTĂ 

6. Sâmbătă, PLIC, o revistă, face un an și e musai s-o sărbătorim. La J’ai Bistrot, de la 19. O să auzim toate poveștile care s-au strâns într-un an de pus cap la cap o revistă cu și despre adolescenți.
 
7. La Lente&Șotron (Pache Proptopopescu 20), de la ora 20, ai proiecție BIEFF: Love is the sweetest experiment. Se proiectează șase scurtmetraje pe film cu 14 februarie. Intrare liberă, în limita locurilor disponibile.
 
8. Anul dispărut. 1989 se joacă duminică de la 19:00 la Teatrul Mic (Constantin Mille 6). Biletul e 25 de lei. Un spectacol de Ana Mărgineanu și Peca Ștefan despre micile istorii din care ne compunem, care ne amintește ce nu avem voie să uităm.
 
9. De la aceeași oră, dar la Hecate (Olari nr. 8) se proiectează filmul Far From Heaven, parte din programul lunii LGBT. Julianne Moore, America aia conservatoare a anilor ’50, queer love, prietenie trans-rasială. Intrare liberă.
 
DUMINICĂ 

10. Că tot ziceam de ziua îndrăgostiților, duminica în Control e cu iubire în stil balcanic, cu Taraful de la Mârșa și muzică marca Balkanik Festival. Intrare de 20 de lei.
 
11. La Manasia, lascivitate și muzică de inimi înfierbântate, cât să ai o scuză să folosești replica: You look a lot like my n(EX)t. Intrare liberă.
Pin It email