12 chestii de luni până joi

Carina Cozminschi | 30 Oct 2017

Și tot atâtea motive de a ieși din casă:

Luni, 30 octombrie

1. Bambina, regina florilor (r. Mihai Lukacs) spune povestea florăresei Lina Victorița Georgescu, femeie de afaceri de succes, figură emblematică a breslei florarilor din București. Spectacolul care se joacă la Teatrul Evreiesc la 18:30, abordează tradițiile florarilor romi - obiceiurile și istoriile lor orale, făcând legătura cu istoria recentă a României și a comunității rome din România.

2. Patru artiști proaspăt absolvenți ai facultăților de arte vizuale vor fi expuși, începând de astăzi de la ora 19:00, timp de o săptămână, la Kube Musette. Ei și lucrările lor vin din București, Iași și Chișinău, astfel că arta lor, ca reflectare a vieții sociale, va spune poveștile mai diferite sau mai asemănătoare ale acestor locuri .

3. Centrul Ceh a început o nouă serie de documentare – Documentary Mondays, promițându-ne începuturi de săptămână cu documentare din zona artelor vizuale. Astăzi de la 20:00, facem cunoștință cu declanșatorul unuia dintre cele mai mari scandaluri din lumea artei din ultimele zeci de ani. Beltracchi - The Art of Forgery (r. Arne Birkenstock) e despre un expert în istoria artei, teoriei și tehnicilor de pictură, care a reușit să lucreze “în stilul” artiștilor faimoși la începutul secolului 20, falsurile sale a păcălind experți renumiți, curatori și dealeri de artă.

Marți, 31 octombrie

4. De la ora 11:00, la Centrul Replika se joacă Boyz and girlz, un spectacol de teatru social despre adolescență și cum ne găsim locul într-o lume în care identitatea de gen ne este impusă. Intrare liberă pe bază de rezervare la centrulreplika@gmail.com.

5. La palatul Cantacuzino se deschide la 18:00 expoziția The Good Life. Aceasta reunește lucrările unor artiști internaționali se folosesc de noile tehnologii pentru a arăta modul în care evoluția din acest domeniu ne poate influența și ne poate induce la să evoluăm la rândul nostru sau, dintr-o comoditate exagerată, sa ajungem la involuție.

6. La Cinemateca Eforie avem și anul ăsta un maraton de Halloween cu filme horror clasice: începând cu ora 19:00, avem așa: A Bucket of Blood, The Little Shop of Horrors, House on Haunted Hill și 13 Ghosts. Tarif unic pentru întreaga seară: 10 lei. (Citește și: Primul meu horror)

7. Dacă ți-era dor de un pogo cinstit, în Underworld se lasă cu hardcore punk, după 20:30, cu băieții de la edhochuli și Bastos. Intrarea: 15 lei.

8. Băieții și fetele cool de la Kepler not Kopernikus ne cântă în Control de la 22:00. Muzicile lor art-rock merg de minune cu băuturile reduse la 50% de la bar.

Miercuri, 1 noiembrie

9. Miercuri începe ediția #4 Urban Eye, festival de film despre viața urbană și mediul care ne înconjoară, care are loc la Cinema Elvira Popescu și Apollo111. Anul ăsta, în focusul festivalului vor fi dreptul la locuire și spațiu public, migrația, spații culturale la granița utopiei, portrete ale arhitecților/designerilor și land art. Programul îl găsești pe site-ul festivalului.

10. De la ora 19:00, la POINT se întâmplă Bucharest Design Meetup, întâlnire informală care are loc în fiecare lună și în care fiecare participant este și speaker și ascultător.

11. Nu rata La Institutul Schimbării, de la 19:30, la Centrul Național al Dansului, un show realizat de Paul Dunca pornind de la poveștile comunității transgender românești și care vorbește despre problematica asumării corpului, sexualității și identității de gen.

Joi, 2 noiembrie

12. Tot la POINT vor avea loc Liminal Talks, o seară de discuții despre legăturile dintre artă, știință și tehnologie cu niște super speakeri de la noi și de afară: Constantin Vică, James Williams, Ștefan Tiron, Abby Rose, Maria Guță, Rachel Uwa. La final, un DJ set Orbita Lacustra. Intrarea este liberă, așa că nu aveți nicio scuză să ratați.
Pin It email