12 (douăşpe) recomandări de weekend

Paul Alexandru | 08 Aug 2014

București, dar mai ales peste tot în țară.

București:

1. Începem weekendul cu Festivalul Solidarității Pakivalo, festival de solidaritate cu etnia rromă. Evenimentul are loc la un an după moartea lui Nicolae Gheorghe, unul dintre cei mai apreciați intelectuali romi din Europa și va întâmpina publicul cu ateliere de pictură/bricolaj, dezbateri deschise, piese de teatru, expoziții de fotografie și concerte. Se-ntâmplă la Muzeul Culturii Romilor(Drumul Săbăreni 101-125, sector 6), iar participarea este gratuită. Program. 

2. Pe 8-9 august, The Mission organizează DN1.1 DANCE. Nu va avea loc în mijlocul drumului național, dar pe aproape: căutați Aleea Padina pe maps și acolo e. Pe line-up apar nume ca: Âme, Laura Jones, Livio&Roby, Ali Nasser, Rosario Internullo, dar și alții. Biletele costă 45 RON pe seară sau 80 pentru amândouă, dacă le cumpărați în avans.

3. Duminică se va ține la Acuarela o nouă ediție Jazz du Jardin, cu Lizabett Russo. Împreună cu Innes (chitară), va cânta un mix de etno jazz, folk alternativ și muzică tradițională din Scoția. Intrarea la eveniment costă 20 de lei.

4. Nu am uitat de Summer Well, dar cum mă îndoiesc că nu știați de el și biletele s-au epuizat, nu l-am pus cap de listă. Dacă totuși reușiți să faceți rost de un bilet, Placebo, Bastille, The National, John Newman, The 1975 și Tom Odell vă așteaptă acolo.

În provincie:

5. În acest weekend, la Cheia, Prahova, avem Waha Festival. Deși a început de ieri, încă puteți ajunge. Vă așteaptă zeci de concerte, împărțite pe 5 scene. Nu pot enumera toți artiștii, însă iată câțiva locali despre care probabil știți: Karpov Not Kasparov, Happy Gutenberg, Matze, Tone Tavi. Prețul biletelor începe de la 30 de euro.

6. Între 7 și 9 august, la Sibiu are loc ARTmania Festival. Se va desfășura în 4 spații: Vampires’Den, Palatul Brukenthal, Altemberger și Piața Mare din Sibiu iar biletele se cumpără separat pentru fiecare. Vor fi expoziții, workshop-uri, alte evenimente ce au ca subiect arta. Desigur, avem și concerte - Alternosfera, Tagma, Zdob si Zdub, Diary of Dreams, Equilibrium, Tides From Nebula, plus alții.

7. Tot la Sibiu, de pe 8 pe 10 august, în Parcul Sub Arini, are loc prima ediţie Arini Fest Cinema. În zona pârtiei de săniuş de lângă restaurantul Bolta Rece te aşteaptă proiecţii de filme (trei de Woody Allen: Din dragoste pentru Roma, Ce-o fi o fi, Miezul nopții în Paris), lene-n soare şi muzică pe înserat. Intrarea e liberă.

8. Râşnovul le are cu trecutul până pe 10 august, căci e Festivalul de Film Istoric. Cine se trezeşte devreme sâmbătă poate prinde, la Cinematograf, Cold Waves al lui Alexandru Solomon. Evenimentul se încheie duminică, la 21:15, cu proiecţie The Book Thief în Grădina Cetăţii.

9. Începând cu acest weekend, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum în 8 orașe din ţară, aducând cu ea o selecție a celor mai bune filme văzute în 8 ani de festival. Pe 8-9 august îi veți găsi la Braşov (Aleea de sub Tâmpa), iar pe 10-11 august la Alba Iulia (Cetatea Alba Carolina). Intrarea este liberă în fiecare dintre cele două seri.

10. În Vamă, Molotov dă petrecere pe acoperiș. Se începe vineri seară și se termină duminică la prânz, iar la butoane vor fi: Zvan, Alex Kravitz, Visan, Morden, Voi Cu, Scott Groove.

11. Zilele Prieteniei Bergenbier continuă turneul prin țară și ajung la Galați. Vor concerta Paraziții, ROA, Vița de Vie, Fără Zahăr, Niște Băieți; intrarea este liberă.

12. Țoale pentru ultima lună de vară se găsesc la garage sale-ul de la Tipografia (str. Postăvarului nr. 1, colț cu Diaconu Coresi), în Brașov, unde sâmbătă, între orele 11:00 - 19:00, are loc Le Bazar Peliculé
Pin It email