13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 08 Iul 2016

Plin de petreceri în grădini, plus filme și teatru, în București și-n țară.

VINERI

1. Al treișcincilea Queer Night e în seara asta, pe pontonul din Parcul Carol. Pun muzică Palomus, Alex Bălă, Andrei Grigore, Beatrice Sommer. E super gaystraightqueer friendly, deci toată lumea e binevenită, cu 15 lei la intrare. Warm up-ul se face la Macaz (Calea Moșilor, nr. 106), iar pe ponton ne mutăm când se lasă seara, după 23:00.

2. La Centrul comunitar al Stelei și Danei (Șoseaua Sălaj, nr. 286), Carusel sărbătorește cinci ani de existență și de ajutor oferit sex workerilor, persoanelor fără adăpost, dependente sau seropozitive. Merită toate laudele din lume, să le aducem cu bere la trei lei jumate și shoturi de cinci lei. De pe la 16:00 până când ne ține.

3. De la 21:30, la Manasia (Stelea Spătarul, nr. 13) avem proiecție de scurtmetraje, în cadrul Bucharest Shortcut Cinefest. O să fie patru categorii: ficțiune, student film, documentar și experimental. Unul din filme va lua premiul publicului, deci liber la dat cu părerea. Intrarea e și ea tot liberă.

4. Gărâna Jazz Festival e până luni, la Brebu Nou. Trei scene de jazz, expoziții foto, proiecții de film, nu trebuie mai multe motive să-ți iei picioarele la spinare și să ieși din toropeala din București. Un pass pentru toate zilele de festival costă 320 de lei.

5. La Suceava e Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru (FIST), la Teatrul Matei Vişniec şi Auditorium Joseph Schmidt, unde toate reprezentațiile au intrare liberă.

6. Azi și mâine, la Sibiu, la Fabrica de cultură (Triajului, nr. 1-3), se joacă ultimele reprezentații ale spectacolului de teatru Metamorfoze, în regia lui Silviu Purcărete, de la 21:30. Biletele costă între 20 și 30 de lei.

SÂMBĂTĂ

7. La Macaz e noapte lungă și lipicioasă cu iz argentinian de cumbia, de la Rolando Bruno. După ce cântă băiatul pentru toate mamacitele, vine la butoane Sinboy, să continue cu un glitter&trash party. Intrare la liber.

8. Pe acoperișul Autocobălcescu (Splaiul Unirii, nr. 311), mare party mare cu James Zabiela, Jay Lumen, Reset Robot, Lea Dobricic, Nusha și Olivian Nour. Biletele costă 40 de lei înainte de miezul nopții și 50, după.

9. În Control avem Dirty Disco w. Eugen Rădescu și Adina, altă destrăbălare, alt sclipici, în Sala Berlin.

10. La Poiana Brașov se dansează pe muzică electronică românească până la răsărit și încă ceva după, la Dor de Munte. Alexandra, Cezar, Dan Andrei, Gescu, Kozo, Petre Inspirescu, Piticu, Priku, Vygo & Aleka, nume mari, se anunță ore întregi de poveste techno cu aer de munte.

DUMINICĂ

11. În Grădina Botanică, între 14:00 și 22:00, party Cabal cu Tensnake, Culoe De Song, Helen, Disco Snagov, Andreea Veder. Muzica din grădină merge la fix cu fructe de mare, înghețată, prosecco și pălării cu boruri largi. Detalii despre cum faci rost de intrare aici.

12. În altă grădină, la Tranzit (Gazelei, nr. 44), altă petrecere, alt film, cu proiecte de artă utilitară ale lui Vasile Leac și Claudiu Cobilanschi, viniluri și finala de la Euro, de la 22:00. Intrare liberă, adunarea de pe la 14:00. 

13. Ar fi cazul să profităm de orice șansă de a ocupa șoseaua cu altceva decât mașini. SkirtBike Iași începe la 14:00, în Parcul UMF și se desfășoară pe traseul Piața Națiunilor Unite (UMF) – Piața M. Eminescu – bd. Independenței – Str. A. Panu – Str. Palat – P. Ros – bd. Socola – bd. Primăverii – bd. D.Mangeron – str. Palat – intrare Palas. Înscrieri pe site-ul SkirtBike. 
Pin It email