13 (treişpe) recomandări de weekend

Redacția | 23 Sep 2016

Filme, teatru, Bucureștiul senzorial, rock în Cluj Napoca și bonus, un protest anti-Oprea, despre care credem că știți deja.

Vineri

1. Bondoc intră în cinema. Filmul urmărește un bătrân vai de el pe parcursul unui turneu de șah pe care este determinat să-l câștige, convins fiind că va fi ultimul. Pe noi ne-a super lovit la inimioară. Programul pentru București aici, iar filmul va rula și la Cinema Victoria din Cluj, Librăria Habitus Sibiu și Cinemateca Patria din Brașov. 

2. Festivalul de documentare muzicale Dokstation începe azi, la Centrul Cultural Mihai Eminescu (Arhitect Harjeu 61), cu filmul One More Time With Feeling, în care cele 8 piese ale albumului Nick Cave & The Bad Seeds, Skeleton Tree sunt intercalate cu reflecțiile lui Nick Cave. De la 19:00 e concert The Mono Jacks, de la 20:30 filmul. Festivalul mai include în program alte 10 filme, printre care PULP sau Eat That Question - Frank Zappa in His Own Words. Programul complet. 

3. Harta Senzorială a Bucureștiului: Azi și mâine, performer-ul Paul Dunca ne ia într-o călătorie senzorială prin București - case vechi, oameni cu povești, muzici și mirosuri. Participarea la tururi este gratuită, cu înscriere în prealabil la povesti@hartasenzoriala.com. Detalii, aici.

4. Plurabelle meets Fierbințeanu, adică două duo-uri devin un același trio, la Macaz, de la 22:00. 

5. Unul dintre DJii noștri preferați pentru petreceri care încep cosy pentru prieteni și se sfârșesc skinny dipping, Zabriskie, își sărbătorește majoratul x2 în seara asta în Control. Un pahar și un dans pentru the child who survived, de la 23:00. 

6. Tot în seara asta,  Vlad Dobrescu, Pietonu și 3pic o pun de un jam session într-un spațiu nou-nouț, Centru, în pasajul Victoria. Mai multe nu știm (încă). 

7. We are Rocking The City este un festival de rock cu intrare liberă, timp de 3 zile, la platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj. Cântă, printre alții, Alternosfera, Negură Bunget, Fluturi pe asfalt, Kumm, Firma, Implant pentru refuz, Kazah (HU) și The Kryptonite Sparks. 

8. Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe a început de weekendul trecut și continuă și acesta cu câteva spectacole pe care nu o să vrei să le ratezi, cum ar fi Sunset Limited (Unteatru), Amadeus (Point), (Cu)cuie în frunte (Green Hours) sau Ferma animalelor, de la Auăleu din Timișoara (Unteatru). Program și detalii. 

Sâmbătă 

9. Mâine și poimâine poți să faci piața de la 10:00 pe platoul de la Piața Amzei, unde Silvia Nanu și prietenii săi te așteaptă cu mofturi românești. 

10. Dacă tot ești în zonă și cu poftă/e, la A3 se-ntâmplă târgul de produse bio V for Verde. În afară de bunătățuri de la producători din toată țara, V propune și o serie de conferințe care să te facă să te-nțelegi mai bine cu corpul tău. Programul complet, aici. 

11. Pofta de shopping poți să ți-o potolești și la Art Fashion Fair, la Maison 13 (Dumbrava Roșie, nr.2) cu țoale de la o listă lungă de designeri români, street food, specialty coffee și berea noastră românească preferată, Ground Zero. 

Duminică 

12. La MNAC, de la 16:00, sunt două performanceuri pe marginea modului în care ne raportăm la normalitate: Les malvoyants şi ochiul mascat, de Raluca Ilaria Demetrescu și a treia petrecere aniversară Birthdayroom organizată de Paul Dunca și Virginia Lupu. Încă o ocazie să poposești la expoziția Normalitate, ce cuvânt brutal!, care merită toate laudele. 

13. De la 20:00, Filmul de Piatra organizează o retrospectivă a celor mai bune filme de la ediția de anul acesta, la Cluj Napoca. Best of Filmul de Piatra se-ntâmplă la Atelier Cafe și durează cu totul cam 3 ore. 

Recomandările de weekend sunt ilustrate de câte o fotografie a unui fotograf SUB25. Fotografia de azi îi aparține Andreei Cristea, care are 16 ani, este Liceul de Arte Plastice ,,Nicolae Tonitza” și a fost dublu selectată la prima ediție a SYT: a avut lucrări în expoziția SYT Photo și a semnat unuia dintre cele 3 filme prezentate, NTUR.
Pin It email