14 (paişpe) recomandări de weekend

Ştefania Matache | 01 Apr 2016

Weekendul ăsta e plin de muzică electronică de toate neamurile, să mulțumească pe toți petrecăreții.

VINERI

1. Pasionat(ă) de IT? Dacă ești în Timișoara în perioada 1-3 aprilie, treci pe la RoboTEC, un proiect organizat de Liga AC în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și companii IT&C. RoboTEC este o competiție internațională pentru studenți, care urmărește aprofundarea cunoștințelor și îmbunătățirea capacităților de a crea, programa și testa un robot autonom. Duminică, de la 10:00, în holul Electro UPT, e proba de mini-sumo. 

2. Berea de la Manasia (Stelea Spătarul 13) se bea pe muzica pusă de Liviu Mihaiu și Jiji Lazăr. Ceva frumos, deosebit.

3. Nirvana, Soundgraden, Pearl Jam, Alice in Chains și tot ce-a mai însemnat muzica grunge din anii '90 se aude la J'ai Bistrot (Calea Griviței 55), din butoanele lui Hefe. Intrare liberă, aduceți blugi rupți de acasă.

4. La Piua Book Bar (Dionisie Lupu 76), 1 aprilie e zi numai bună de un show de magie. Nu e cu iepurași în joben, ci cu mind games. Intrare liberă, de la 19 jumate.

5. Techno & house la For Friends Bar (Sfinților 12), cu suedezul Gabriel Abensour și Silviu, Kvlr și Emil Andrei. Începe la 22:00, se termină când nu te mai țin picioarele.

SÂMBĂTĂ

6. La 12:00, pentru matinalii interesați de istoriile Bucureștiului, se începe de la Gara de Nord (în față la KFC, mai exact), o plimbare prin poveștile capitalei în vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Vedem unde au căzut bombele, ce clădiri s-au reconstruit și vorbim despre ce nu mai putem să vedem. Participare gratuită. Se reia și duminică.
 
7. E ziua internațională a bătăilor cu perne și se organizează și la noi una, în Piața Univerisității, între 16:00 și 18:00. Adu de acasă o pernă moale sau o jucărie de pluș și vezi dacă e chiar ca-n filme.
 
8. Spaţiul cultural Gallery și Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane sărbătoresc un an de existență cu Ultramarin, o expoziţie de fotografie, pictură, sculptură, grafică, ceramică, instalație și artă 3D, care adună peste 100 de artiști naționali și internaționali. Vernisaj de la 19:00, pe Str. Leonida 9-11 din București. Dress code: something blue.

9. În Guesthouse, party-ul de sâmbătă îl fac Prâslea, Max Vaahs și Paul Agripa. Intrarea e 30 de lei până în 1:00 și 40 de lei, după.
 
10. În Control ai Vakula și Lissiere Collectif. Se anunță plecare acasă a doua zi, pe lumină.
 
11. Otto.live se deschide cu un concert The Mono Jacks, Grimus, Toulouse Lautrec și Jurjak, pe Bulevardul I.C. Brătianu, 29-33. Intrarea costă între 30 și 50 de lei.
 
12. De la 19:00 la 21:00, la incubator107 (Traian 107) ai povești de viață cu George Gâdei, de la Travka. Despre viață și cei 14 ani de muzică pe care i-a făcut până acum. Intrarea e 20 de lei pentru studenți, 30 pentru restul.

13. Tot weekendul, la Connect Hub (Bd Dacia 99, Piața Spaniei), între 11:00 și 19:00, are loc târgul de carte SF&Fantasy Final Frontier, cu intrare liberă. Cărțile sunt alese pe sprânceană de la Nemira, Paladin, cărţi F&SF, Millenium, Crux Publishing, Tritonic, sau în limba engleză, de la Books Express. La asta se adaugă romane grafice, board games cât cuprinde de la Red Goblin și Cavalerii Jedi, Darth Vader, dar și Kylo Ren și o suită de alte personaje fantasy, în carne și oase. Bonus: dacă te simți fâșneț, sunt pregătite pentru tine și ateliere de scriere creativă și de benzi desenate, sau poți să bagi un board game live, cu cei de la Creative Board Gaming.
 
DUMINICĂ
 
14. La Teatrul Mic, de la 19:00, se pune din nou în scenă Anul dispărut. 1989, de Ștefan Peca, în regia Anei Mărgineanu. Cu Gheorghe Visu, Maria Ploae, Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache, Isabela Neamțu, Viorel Cojanu și Cuzin Toma/Virgil Aioanei. Biletele costă între 10 și 35 de lei.
Pin It email