16 (şaişpe) recomandări de weekend

Redacția | 25 Noi 2016

Și tot atâtea motive de a ieși din casă.

VINERI

1. Azi își deschide porțile un nou teatru care promite să ne schimbe lumea de la o stagiune la alta, pentru că vine cu o abordare total nouă și fresh: un director artistic pe un an, care vine cu propria viziune (actorul Bogdan Dumitrache pentru început) și spectacole care țin doar o stagiune. În primul an al teatrului, Apollo 111 ne propune experimente regizate de regizori de film sau care pun în scenă adaptări de cinema pentru teatru. Începem cu Ali: Frica mănâncă sufletul, adaptare după filmul cult cu același nume al regizorului german Rainer Werner Fassbinder, în regia lui Radu Jude, cu Liliana Ghiță și Kamara / Amir Shafizadeh în rolul lui Ali. Primele spectacole sunt sold-out dar ia-ți de acum bilet pentru prima reprezentație liberă, pentru că spectacolul se va juca doar 6 săptămâni. Cu ocazia deschiderii, Apollo 111 găzduiește și minunata expoziție de fotografii cu atelierele de scenografie din teatre a lui Adi Bulboacă

2. Azi până în ora 19:00, Jean Lorin Sterian ne invită din nou la el în garsonieră, unde artista Tyśka Samborska va fi prezentă pentru perfomanceuri one on one. Rezervă acum la lorgeantheatre@gmail.com, poate mai prinzi vreun loc. Proiectul My Pleasure face parte din prima bienală de apartament și garsonieră din lumea, WASBiennale. 

3. Intră în cinemauri Album de familie, o comedie a regizorului turc Mehmet Can Mertoğlu despre istoria falsificată a unei familii. 

4. Cinepolska ne aduce un weekend întreg de filme poloneze nou-nouțe la Cinema Elvira Popescu. Recomandăm călduros United States of Love, al lui Tomasz Wasilewski, care va fi proiectat duminică. Programul îl găsiți aici.

5. Cine nu-l iubește pe Tolici? Vestea bună e ca azi de la 19:30 se deschide o nouă expoziție a artistului, la pachet cu o carte ROMAN TOLICI, la Mobius Gallery. 

6. Tot azi are loc și vernisajul expoziției PÂINE, a artistului Andrei Ciubotaru, la Centrul de Artă MORA, instalație, foto și video în jurul acestui element esențial vieții care este pâinea. 

7. De la 19:00, la Centrul Cultural UNESCO, recomandăm spectacolul Aglaja, în regia lui Ștefan Lupu, o adaptare după cele două cărți ale Aglajei Veteranyi, cu Alina Petrică în rolul principal, o incursiune într-o copilărie scufundată în lumea circului. 

8. De la 20:00, la Bulandra Izvor se joacă spectacolul Before Breakfast al regizoarei Popescu, o oră în care Alfred (Bogdan Farcaș) e tot timpul pe scenă, în cada sa ca o fortăreață menită să-l împiedice să ia contact cu realitatea, dar soția lui (Alexandra Salceanu) insistă să-i reaminteasca de tot ce și-ar dori să dispară dintr-o înghițitură de băutură: eșecul intelectual, financiar și, în ultimă instanță, eșecul căsătoriei lor. 

9. Muzicianul iranian Ehsan Mashadi s-a îndrăgostit de România și a făcut casă bună cu Clejani-ul. În seara asta își va uni forțele muzicale cu Ștefan din Clejani la Macaz, de la 22:00. 

10. La FORM e party Nicecream.fm în seara asta, așa că dacă vrei să te oftici că nu ai ajuns cu barca în Grecia vara asta, ia niște dungi pe tine și mai bagă o porție de vară înainte de 1 decembrie. 

11. Muzică house live? Desigur. Băieții de la IMPEX vin la Kran (I.C. Brătianu 29-33, etaj 5, intrarea de pe Bărăției) cu proiectul lor PC Harem. Așteptați-vă sintetizatoare, drum machines, efecte și pedale începând cu ora 23:00.

SÂMBĂTĂ

12. Azi și mâine la Maison 13 e Art Fashion Fair | Holiday Market, un târg care să te ajute să-ți bifezi lista de cadouri pentru prieteni și familie. 

13. Coma au pus de un nou album, pe care-l lansează cu surle și trâmbițe la Arenele Romane.

14. Proiectul Uriași de Pantelimon se apropie de final, așa că suntem așteptați la Make a Point (Șosearua Morarilor, nr. 1) între 13:00 și 18:00 pentru a vedea materializarea uneia dintre istoriile cartierului Pantelimon și pentru a povesti. Tot atunci va avea loc finisajul expoziției Leuchttrum, o instalație video care problematizează relația dintre arta video și spațiul în care este expusă.

DUMINICĂ

15. Între granițe este un performance participativ despre imigranți și refugiați care să ne mai scuture un pic. Se-ntâmplă la Macaz, de la 19:00. 

16. De pe 27 până pe 29, la Cinema Elvira Popescu vei putea vedea cele trei filme finaliste ale premiilor LUX: Toni Erdmann (r: Maren Ade), Ma vie de courgette (r: Claude Barras) și À peine j’ouvre les yeux (r: Leyla Bouzid). Intrarea este liberă, iar programul este aici.
Pin It email