17 (şaptişpe) recomandări de weekend

Redacția | 19 Dec 2014

Ultimul weekend înainte de Crăciun e plin, dar poate fi și generos.

CARITABILE 

1.*donații pentru comunitatea de pe Vulturilor*
Dac-aveți prin casă pături, haine sau încălțări care țin de cald și pe care nu le mai folosiți, cineva de pe Vulturilor sigur are nevoie de ele. Vinerea asta în Alandala va fi concert Poetrip, urmat de un rave cu câțiva tineri de pe Vulturilor, cu strângere de bani și de donații pentru comunitatea de acolo, care va trece iarna în adăposturi în stradă. Detalii aici

2.*donații și party caritabil pentru 600 de copii din centre*
Party-ul caritabil Pulovăr revine și strânge haine, jucării, cărți, mâncare sau alte cadouri care vor merge, împreună cu toate beneficiile obținute, către 600 de copii din centrele Sf. Vasile, Sf. Spiridon, Sf. Iosif, Ana și Copiii, Sf. Macrina și centrul Acasă. Azi la The Ark, de la ora 21, cu muzici bune și punch din partea casei. Intrarea 10 lei. 

3.*donații și licitație de cadouri pentru 100 de copii din sate izolate din Deltă*
Tot azi, începând cu ora 18:00, echipa Ecopolis dă o petrecere cu strângere de fonduri pentru Crăciunul de rit vechi al 100 de copii din cele mai izolate sate din Delta Dunării. Poți dona un cadou sau o abilitate personală (!) sau poți pune bani direct în contul Asociației Letea în UNESCO. Tot ce se strânge merge la cumpărarea de cadouri pentru copiii din satele Letea, Periprava, Cardon, Sfiștofca și Rosetti, care sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. La sediul asociației, pe str. Frumoasă nr.54, etaj 3, ap. 14.

4.*donații și masă de Crăciun pentru copiii străzii*
Duminică, cei de la Asociația Sens Pozitiv fac o masă de Crăciun în Carol 53 pentru copii ai străzii - dacă anul trecut au ajuns la peste 400 de copii și familiile lor, anul acesta Asociația vrea să ajute peste 600. Ce poți să faci tu? Se strâng haine, rechizite, alimente și jucării, pe care le poți lăsa la Atelierul Pegas (clădirea Ciclop), sâmbătă între 10.00 și 18.00, cu mențiunea ca donațiile tale să se transforme în cutiuțe fermecate (pentru Sens Pozitiv). Mai poți desigur să dai o mână de ajutor și duminică la masa de Crăciun de Carol 53. Detalii și contact.

URBANE & ARTISTICE 

5. În seara asta (vineri), de la ora 18:30, are loc premiera proiectului video româno-german FEMEI, o conversație | FRAUEN, ein Gespräch, regizat de Adriana Radu de la Sexul vs. Barza, pe bază de interviuri. Filmul compară fetele și femeile din cele două țări, printre care o parlamentară din senatul Berlinului, o femeie romă care a trecut peste greutățile din adolescență și și-a găsit menirea, o angajată la corporație care cu pași mici s-a îndreptat spre terenuri artistice și de activism LGBT, sau o pensionară de 68 de ani care refuză să devină invizibilă. În Epic Bar (Str. Colței nr.50), cu intrare liberă. 

6. Crăciunesc intră în cinematografe și ultima parte a trilogiei Hobbit, după romanul cu același nume al lui Tolkien. În regia lui Peter Jackson, cu multe nume și, bineînțeles, 3D. 

7. De la ora 20, puteți trece pe Calea Victoriei la nr.214 să le urați la mulți ani celor de la Omnivore's Dilemma, care, iată, au făcut 5. Pun muzică Bianca Linta și Pantazică, iar cei de la Karpov not Kasparov bagă un live. 

8. Tot în seara asta, Eclecticó Studio., care de curând a ajuns primul magazin de design din România pe harta exclusivă a celor de la RetroStart, proiectează diapozitive cu România anilor 70, și la sat și la oraș. De la ora 19, pe Budișteanu 18. 

9. Robin și ai lui Backstabbers dau ultimul concert din an vineri seara, în Colectiv. Cu We Singing Colors în deschidere, 20 de lei intrarea și sfat să ajungi după 21:00.

10. Weekendul ăsta e Made in RO - târgul de design românesc cel mai complet al anului. O listă lungă dar non-exhaustivă de cadouri și designeri pe care am pus ochii, aici

11. Cei de la Scrie despre Tine își deschid club. Treci sâmbătă pe Budișteanu 26 de la 19 încolo să-ți iei cardul de membru și să cunoști echipa și oamenii care au participat la toate experimentele de până acum.   

12. De la ora 18, la cinemateca Eforie va fi un calup de filme pe care pariu că nu le-ați mai văzut. Avangarda revizitată a ajuns la cea de-a 4-a ediție, cu România la loc de onoare, și prezintă filmul co-regizat de Brâncuși și Man Ray, Ștrandul Kiseleff (1930) al lui Marcel Iancu, reportaje cu/despre Salvador Dalí și Pablo Picasso, cât și un reportaj românesc din 1960 cu o expoziție de modă suprarealistă sau altul în care studenți ai Universității din New Jersey distrug un pian într-un concurs organizat. 

13. De la ora 19, la Atelier 35 (Șelari 13) se ghicește în tarot într-un performance al Vivianei Druga. Detalii, aici

14. Temple Invisible sunt un trio „dark-synth-pop experimental” de care vei mai tot auzi și care își lansează EP-ul de debut sâmbătă, de la 21:00, în Control. Invitați speciali: Tomma Alistar și The Ghost of 3.13.

15. Sâmbătă în Eden, Feeder lansează conceptul de Insider Party. Plătești 15 lei la intrare și primești și un e-book cu 10 interviuri cu artiști români și străini, powered by Feeder. Altfel, Golan, Ada Kaleh, DJ Vasile și alții. De la 22. 

16. Ultimul Queer Night al anului e sâmbătă la Ota, cu Liar & Dar Adal, după ora 23. Dresscode #transparentheart, intrare 5 lei. 

17. Decembrie trebuie să fie și despre decembrie 1989 și ce a însemnat pentru ce trăim acum. Duminică, de la 18:00, ne strângem în Piața Universității, cu gândul la cei care au luptat împotriva comunismului. Dacă vrei să afli mai multe despre baricada de la Intercontinental, rockerii și punkerii de la Romană, studenții de la Universitatea București și alți eroi ai Revoluției, la 16:00 se organizează un tur ghidat, cu pornire de la Kilometrul 0. 
Pin It email