7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 18 Ian 2013

Simetrii în 9, scurtmetraje rulate, Formaje, Urban Bistrița, VHS Sex Tapes, Django Unchained.

1. Vineri seara trecem pe la vernisajul Cartierelor de București, un proiect de Tea Tomescu. Începe la 9 și se întâmplă la nou9 (Aviatorilor 9, București). Bonus pentru cine vine: Tea va expune 27 de logouri noi, printre care și Baba Novac sau Politehnica.  

2. Pe 19 ianuarie, de la ora 19, se consumă Tortilla de scurtmetraje. Institutul Cervantes din București în colaborare cu Kinofest pregătește o seară de comedie cu 8 scurte în spaniolă. Biletele costă 7 lei și vor fi disponibile cu o jumătate de oră înainte de începerea proiecției. 

3. Dacă tot am învățat drumul până la nou9, trecem pe acolo și sâmbătă seara, evident de la 9, pentru lansarea celui de-al patrulea număr al revistei de artă contemporană Formaje.

4. Tot sâmbătă, dar la Cluj, pe lângă partyul din The Flying Circus, mai e unul mai pe chilău în la Gazette. No pogo, no violence la Urban Bistrița Party, cu 5 lei intrarea, pe la parcul Cetățuia (Călărașilor 1).

5. În aceeași seară la Timișoara Pirații Groove-ului sunt la a 6a ediție și i-au invitat pe sârbii de la VHS SexTapes și duo-ul timișorean We Are Creepz în Club Daos. Plus 200 shoturi moca la miezul nopții. Intrarea e 10 lei după 12 noaptea.

6. Duminica e zi de mers la piață. Între 12 și 18 se întind tarabele inedite ale Pieței Autonome Cluj #2, pe Str. Sámuel Brassai, nr. 5. Se anunță schimb de haine și alte obiecte, ateliere de reciclare și refolosire, mâncare vegană, o lume pusă pe cooperare. Organizatorii descurajează aducerea banilor în discuție (sau sacoșă).

7. Duminică seara e un moment numai bun să curgă sângele sudist pe ecrane. Django Unchained al lui Tarantino intră weekendul ăsta în sălile de cinema. Unii zic că e cel mai bun al lui de la  Pulp Fiction încoace, alții îl desființează cu sârg. Așa că trebuie să-ți faci o părere.
Pin It email