7 (şapte) recomandări de weekend

Redacția | 20 Sep 2013

Noaptea Albă a Filmului Românesc, Maraton NexT, Colectiv, Imbold Nativ cu must în pahare, plus altele de-ale toamnei.

1. Irlo oferă vineri un spectacol de live painting la Atelier 030202 din Bucureşti, pe muzica lui Pavel Zurka. Cine vrea să fie martor la creaţie e aşteptat între 15 şi 20, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (str. Sfânta Vineri nr. 11). Cine nu ajunge vineri, dar vrea totuşi să vadă ce a ieşit, poate face asta până pe 16 octombrie. 

2. Asociația Culturală Imbold reuneşte între 20 şi 22 septembrie artişti care au ca sursă de inspiraţie folclorul şi tradiţiile autentice româneşti, la festivalul Imbold Nativ. Evenimentul se deschide vineri, de la 20, la Palatul Știrbei, cu vernisajul expoziției Spirit pe plai, al cărei curator e fotograful Cristian Vasile. Apoi să tot fie expoziţii de obiecte de design şi ilustraţii, workshopuri, mâncare, must, concerte. Şi-un final pe măsură, în Colectiv, cu un concert-dezbatere şi un preview la noul album Subcarpaţi. 

3. În sfârşit ne prinde dimineaţa de sâmbătă în cinematograf, la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Vedem Lupu, la Cinema Studio, de la 22:15, dar nu ne oprim aici, că doar nu degeaba se dau filme în nouă locuri din Bucureşti. 

4. Odihniţi? Ar trebui, pentru că sâmbătă e Ziua Europeană Fără Maşini, iar Bucureştiul o marchează cu un marş de protest al celor care vor piste de biciclete pe şosea. Adunarea se face de la 14:30, în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle, cu bicle, role, trotinete, sau în alergare uşoară. Un protest similar va avea loc la Arad, de la ora 17, cu pornire din Piaţa Avram Iancu. 

5. Pe 21 septembrie, de la 20, Braşovul are maraton de scurtmetraje, la care vor fi proiectate cele mai apreciate şi premiate filme de la ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional de Film NexT. Pe Mureşenilor 8, cu intrare liberă.

6. Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează sâmbătă o Nocturnă Muzeală, prilej de periplu gratuit pentru vizitatori, începând cu ora 15. Ca orice muzeu cu ani mulţi în spate, se culcă totuşi devreme, la 22. 

7. Colectiv e cel mai nou club din București și vrea să ne facă toamna mai puțin melancolică. Sâmbăta asta lineup-ul sună așa: TC (UK) // Gojira & Planet H // DJ Snow + Phlo Da Shaolin + Amon. TC este un băiat din Bristol cu nerv pentru bass care a rupt atât remixând imnuri de underground, cât și producând bestialități sonore de d`n`b. Gojira & Planet H au produs împreună în prima jumătate a lui 2012 piesele Dă-i mai tare (feat. DOC) și Fugi (feat. Deliric). DJ SNOW, Phlo Da Shaolin și AMON au format acest trio la ediția de anul trecut a B'estfest. Bilet: 25 lei.
Pin It email