7 (şapte) recomandări pentru weekend

Redacția | 28 Sep 2012

Balet, design, baba oarba, incest și ciocolată. Program de weekend.

1.
VINERI, MNAC-ul deschide expoziţia Unpolished - young design from Poland - 25 de designeri și arhitecți polonezi de până în 40 de ani și obiectele lor: prototipuri, serii scurte, unicate. Expoziţia vine la noi după ce a fost plimbată pe la Salone del Mobile de la Milano, Designer’s Days şi Design Week de la Paris, Inno Design Tech Expo de la Hong Kong, Muzeul de Artă din Köln şi Muzeul de Design din Helsinki. Prezentarea expoziției de către curatori e de la 17, vernisajul de la 19. Expoziția ne-a ajuns datorită Institutului Polonez.
2.
Două ore mai târziu, Occupy Green Hours strikes again cu o piesă de teatru intimă după Jean Cocteau, în regia lui Iris Spiridon (căreia îi plac adaptările după texte literare, a mai făcut după Salinger, Nabokov, Lewis Carroll și Anais Nin). Nicoleta Lefter și Istvan Teglas sunt cei doi frați semi-incestuoși prinși într-un joc senzual cu eternitatea în Le salon des Enfants Terribles. De la ora 21, cu intrare liberă, Calea Victoriei 120. (Bonus: e și sâmbătă, dar nu uitați să faceți rezervare pentru oricare dintre reprezentații).
3.
Tot vineri, Planningtorock *live / Ron Morelli / SvengalisGhost *live set / Bogman pentru 4 ani de Control. Avem câțiva în redacție care jură că trebuie să mergem pentru Planningtorock ăștia, noi am merge oricum să ciocnim un pahar pentru tot ce am făcut în 4 ani în clubul care tocmai și-a schimbat adresa și lookul și să ne punem o dorință pentru ce n-am făcut încă. 20 lei - până la miezul nopții și 30 lei după, dar veniți cât de devreme dacă vreți loc la terasă înainte de concert.
4.
SÂMBĂTĂ
avem seară de balet la Operă - care începe cu două creații neoclasice ale lui George Balanchine (unul dintre cei mai tari coregrafi din lume) - Valse Fantaisie și Serenada, ambele realizate în conformitate cu standardele de stil ale trustului George Balanchine și puse în scenă de Paul Joseph Boos, cu costume de Barbara Karinska și muzică de Mihail Ivanovici Glinka, respectiv Ceaikovski. În partea a doua, Falling Angels, de alt monstru sacru, și anume Jiři Kylián. Pe scurt, două ore de balet ca pe marile scene ale lumii. Bilete nu mai sunt decât la 55 lei, dar cu carnetul de student și dacă așteptați cuminți, sigur mai găsiți un loc în limita celor disponibile. Că merită.
5.
Tot sâmbătă, Atelierul de Producție lansează joaca de-a Baba Oarba și propune un nou concept de evenimente episodice și tematice. Adică artă + muzică. La primul, de muzică se ocupă John Roberts, house tehno & jazz și muzică clasică, alături de Bogman, Aeromaschine și JB (Alexandru Drăgănescu). De artă, primul ales la Leapșa Artiștilor este Alexandra Maftei.Ce o să fie nu știm nici noi, dar ne plac provocările. Descarcă invitația aici.
6.
Despre târgul de DUMINICĂ, V for Verde, Martha Botezatu, una dintre organizatoare, ne-a spus c-are un mare avantaj: „este un târg cu simțul umorului”. Nouă ne fac cu ochiul printre altele oferta de d'ale gurii care cuprinde multă ciocolată, țoalele de la Mândra Chic și produsele de la Mădălina Andronic și Atelierul de Print. Villa Barrio (strada Biserica Amzei, nr. 30), intrare 10 lei.
7.
Dacă tot vă plimbați, în funcție de direcție, 3 grădini sonore au fost plantate prin oraș. Una e la gara de Nord, unde artistul francez Laurent Weiss, care a lucrat și pentru grupul Hermes, a făcut o instalație pe hol din crengi de alun și clopoței, iar la Piața Verona (lângă Biserica Anglicană), peisagistul franco-român Nicolas Triboi și-a instalat Făbricuțele sonore. E ediția a treia a proiectului Artă și Peisaj al Institutului Francez. În curtea Institutului, pe Dacia 77 v-așteaptă un covor de frunze și o instalație care țipă (Open Shout), de văzut neapărat seara, arată că o pădurice bântuită de lumini.
Pin It email