8 (opt) recomandări de weekend

Redacția | 27 Feb 2014

Mărțișoare boierești, țărănești și jurnaliste, teatru de liceu, tranzit.ro, Scroobius Pip și Romeo Fantastick.

Weekendul ăsta căutăm mărțișoare-n draci. Trei locuri în care găsim sigur ceva să ne placă:

1. Hanul lui Manuc: Salonul Restaurant, una dintre încăperile cele mai frumoase ale hanului găzduiește un târg de mărțișor care vine la pachet cu multe dulciuri. Bonus: poți face o faptă bună dacă iei mărțișoare de la asociația Help Autism. Program: de vineri până duminică, 12-20, intrare 10 lei (sub formă de voucher de cumpărături). 

2. Muzeul Țăranului Român: un clasic al începutului de primăvară. Mărțișoare tradiționale sau de oraș, meșterite din lut, textile, lână, hârtie sau fetru + ateliere de făcut șnururi (1 martie, orele 11.00 - 12.00). E şi Oana Stoica acolo. Program: vineri - duminică, orele 10.00 - 18.00. Bilet de intrare: 4 lei preț întreg, 2 lei preț redus (elevi, studenți, pensionari)

3. Casa Jurnalistului: Le-ați văzut și anul trecut, sunt broșele roșii cu mesaje caterincoase. Vineri și sâmbătă CJ face Târgul Mărțișorului în crama de pe Viitorului. Modele noi și modele vechi, plus petrecere vineri de la 21, cu muzică tematică (despre fertilitate și prosperitate). 

4. La spectacolul Never Let Me Go, care a câștigat premiul Godot la Ideo Ideis anul trecut, s-a plâns destul de mult în sală, la Alexandria. Trupa de teatru AS de la Lazăr îl joacă din nou vineri, 28 februarie, ora 19 la Godot Cafe-Teatru (Str. Blănari nr. 14). Must go. 

5. Tranzit.ro Iaşi se mută oficial, pe 28 februarie, din clădirea IAŞITEX pe Strada Lăpuşneanu, în casa care adăposteşte şi Uniunea Artiştilor. Expoziţia inaugurală se va concentra pe infrastructură – fiecare piesă poartă istoria momentului în care a fost cumparată, un moment când un proiect artistic a avut nevoie de ea. De la 18:00.

6. Daniel și Galt de la Fonotecq au chef de dans și anunță un BEAT cool – elegant, vineri, 28 februarie, la BEAT Bar pe Constantin F. Robescu nr. 14. Au în traseu house, garage, deep house dar nu numai. Până acum cei doi au mai pus muzică în OTA, Papiota, Bicicleta, Carol 53, Atelierul Mecanic, Dianei 4 și au avut mixuri pe Guerrilla și Republika Verde. Promit visuals mișto și redau toată atmosfera online live

7. dan le sac Vs Scroobius Pip fac show vineri la Bucureşti (Control, 40 lei) şi sâmbătă la Cluj (Boiler, 30 lei), cu ocazia Repent Replenish Repeat, cel mai recent album al lor. Şi a mărţişorului, desigur.

8. Hai, puștoaico, rupe-te pe Romeo Fantastick sâmbată 1 martie în Club Eden. 22:30, 15 lei. 
Pin It email