9 chestii de luni până joi

Redacția | 21 Mar 2016

Documentarele despre drepturile omului sunt la putere săptămâna asta, mulțumită One World Romania, dar mai aveți destule chestii și pe lângă:

Luni, 21 martie

1. One World Romania, festivalul de film documentar despre drepturile omului, începe astăzi în București. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Elvira Popescu, Cinema Union, Cinema Eforie, Hollywood Multiplex, Centrul Ceh și CNDB. Nu uitați nici de expoziția de desene de presă Desene în libertate, care va avea loc marți, la Cinemateca Eforie și care va aduce peste 50 de lucrări, axate pe libertatea de expresie. Abonamentul pe tot festivalul costă 100 de lei (70 lei pentru studenți). Un abonament cu 5 intrări costă 35 de lei.

2. Silenced / Documentary Mondays In Cluj - Tot despre documentare, dar de data asta în Cluj: în cadrul Documentary Mondays, organizat de Centrul Ceh, va fi proiectat la Casa TIFF (str. Universității nr. 6) Silenced (r: James Spione), un film despre trei foști angajați NSA, acuzați că ar fi whistleblowers. De la 19:00, cu intrare liberă.

3. LIKE CNDB - Săptămâna asta, LIKE CNDB vine cu un performance în deschiderea festivalului One World Romania, de la 19:30 la MNAC și tot în cadrul lui, va prezenta joi, de la ora 18, la CNDB, documentarul Dansând cu Maria.

4. Apă de mină - De la ora 19, la Teatrul Act se va juca spectacolul Apă de mină, parte a „trilogiei minelor” scrisă de dramaturgul mureșean Csaba Székely. Spectacolul este coordonat de Oana Stoica, iar din distribuție fac parte Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea, Irina Antonie, Vladimir Iuganu și Bobo Burlacianu.

Marți, 22 martie


5. Nuevas Cinefilias - Programul „Dacă e marți, e film spaniol”, organizat de Institutul Cervantes, va reîncepe de azi cu noi filme spaniole de autor. Săptămâna asta este vorba despre filmul Hermosa Juventud (r: Jaime Rosales), care a fost proiectat la Cannes în 2014, în secțiunea Un Certain Regard. Intrarea este liberă, cu rezervare la cultbuc@cervantes.es.

6. Film clasic italian - Și tot marți, de la 19:30, la librăria Pavesiana (strada Boteanu, nr. 5), revedem Roman Holiday, clasicul cu Audrey Hepburn și Gregory Peck. 

7. Dezbaterea „Muzeul Comunismului în România” - Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Fundația Konrad Adenauer România organizează la Hotel Intercontinental, de la ora 18, o dezbatere pe tema necesității construirii unui muzeu al comunismului, având ca invitați personalități cunoscute.

Joi, 24 martie

8. Cahiers du Cinéma - Joi, de la ora 18, la Galeria Annart are loc vernisajul expoziției de desen, pictură și mix-media Cahiers du Cinéma a lui Vladimir Șetran. Până pe 9 aprilie poți vedea cele peste 100 de caiete realizate de acesta, extrem de diferite ca tehnică și tematică.

9. Jozef Van Wissem ✛ Only Lovers Left Alive - Joi în Club Control vine nimeni altul decât Jozef Van Wissem, un compozitor olandez avangardist, ce a câștigat acum doi ani la Cannes un premiu pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive (r: Jim Jarmusch) și care a pregătit un recital de lăută (un instrument dubios asemănător cu cobza). Evenimentul va cuprinde și proiecția filmului, iar intrarea costă 40 de lei.
Pin It email