9 chestii de luni până joi

Redacția | 12 Dec 2016

Documentare, piese de teatru, concerte și petreceri la care să mergi săptămâna asta.

Luni, 12 decembrie

1. Soul Power (r: Jeffrey Levy-Hinte), un documentar despre festivalul legendar de soul organizat în Zair în timpul meciul de box dintre Muhammad Ali și George Foreman din 1974 este filmul de lunea asta din Mansada Lente (strada Arcului, nr. 8). Intrarea liberă.

2. Prin cinéma vérité, interviuri, fotojurnalism și imagini de arhivă filmate în secret în timpul regimului Talibanului, care nu au mai fost difuzate până acum, Frame by Frame (r: Alexandria Bombach) spune povestea a patru fotojurnaliști care încearcă să redefinească Afghanistanul pentru lume și pentru ei înșiși. Proiecția documentarului este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului la Centrul Ceh (str. Ion Ghica, nr. 11). De la ora 20:00, cu intrare liberă.

3. Umblă vorba că Livada cu Vișini, spectacolul regizat de Andrei și Andreea Grosu la Unteatru ar cam fi de văzut. Îl puteți prinde luni, de la ora 20:00. Biletul este 35 de lei, iar rezervările se fac la rezervari@unteatru.ro.

4. Cei de la Kulturide East Adventure se pregătesc să plece într-o călătorie pe 2 roți spre Mongolia, așa că pun de o petrecere la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, nr. 160) expoziție de motociclete restaurate, fotografii, proiecții și muzică powered by DJ Vasile.

Marți, 13 decembrie

5. De la ora 20:00, la CineMacaz va fi proiectat Much Loved (r: Nabil Ayouch), un documentar despre lucrătoarele sexuale din Marrakesh care a provocat o dezbatere națională în Maroc, după care actrița principală a primit amenințătri cu moartea.

Miercuri, 14 decembrie

6. Spectacolul Ioanei Păun Calul Alb pornește de la cazul torționarului comunist Ioan Ficior, care anul acesta a fost condamnat pentru crime împotriva umanității. Se spune că primea prizonierii pe un cal alb și îi teroriza sărind cu calul peste ei. La Centrul Cultural Replika, de la ora 20:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar rezervări se fac la clara.traistaru@gmail.com.

7. Robin and the Backstabbers revin cu un concert de „pop melodramatic” în București, la Expirat Halele Carol. Intrarea se face începând cu ora 21:00, iar bilete găsiți aici.

Joi, 15 decembrie

8. ODD își sărbătorește cei doi ani de existență în noul lor sediu de pe str. Șelari, nr. 13 cu un concert Poetrip. Pregătiți-vă de surprize și cadouri, începând cu ora 19:30.

9. Coregrafii Eduard Gabia și Paul Dunca împreună cu Alexandra Andronic, Valeriu Borcoș (Karpov Not Kasparov) și Alex Bălă (Plurabelle, FLUID) au pus de un album muzical care are ca punct de plecare personaje și momente cheie ale dansului contemporan românesc și care vrea să arate că muzica și dansul sunt direct conectate. Istoria Cântată a Dansului Românesc este numele albumului iar lansarea începe la ora 21:00, la Macaz (Calea Moșilor, nr. 160).
Pin It email