Chestionar Bucureşti: Cristiana de la Calup

Cristiana Tăutu | 21 Iun 2014

Cristiana Tăutu, 28, Calup, venită de la munte în București acum 9 ani.

1. Unde pierdeai vremea când chiuleai?
Bistro Tormen

2. Povestește-ne unde ai prins un răsărit mișto în capitală
Îmi vine să pomenesc oricare dintre răsăriturile energice pe care le-am prins la Rokolectiv, că s-a întâmplat și recent, dar în realitate cred că cele mai impresionante au fost într-un apartament în care am locuit 3 ani, într-o cameră triunghiulară cu un balcon semi-rotund. Mi s-a întâmplat de multe ori vara s-ajung acasă fix la timp să îmi pun ochelarii de soare și să închei noaptea cu un ultim pahar, la soare.

3. O prima dată în București
În București am înțeles prima dată că îmi plac dealurile sau liniile curbe ale orizontului. După ce m-am mutat din Brașov asta mi-a lipsit cel mai mult.

4. Un gust pe care-l asociezi cu Bucureștiul
Apa de robinet, mai nasoală decât oriunde.

5. O amintire dintr-un club/bar care nu mai există
La Casa Lupu s-au întâmplat multe chestii de care îmi amintesc amuzată, dar cred că cea mai mișto e de la ultima petrecere, cea pe două etaje, când s-a blocat toată strada și cele 3 mașini de jandarmi și poliție au fost acolo nu ca să ne tragă la răspundere, ci ca să ne ajute să eliberăm strada, timp în care sute de oameni înghesuiți în cele două apartamente și în curte vorbeau în șoaptă, așteptând docil să reînceapă petrecerea. Și mai simpatic a fost când a revenit poliția la 9 a.m. Mai eram doar de-ai casei, dansând pe r&b, iar panica inițială s-a transformat în hăhăială când am aflat că au venit să ne înapoieze buletinul unui prieten care și-a pierdut memoria în noaptea aia.

6. Un loc secret pe care ești dispus să-l împarți
Terasa teatrului Țăndărică, un loc foarte urban și izolat, pe care sper ca în curând să îl împart cu mai mulți oameni, dacă teatrul va lua decizia de a-l deschide publicului, + câteva case super simpatice pe care sper că le vom deschide prin Calup.

7. Un moment în care te-ai simțit turist în București
Primul contact conștient cu Bucureștiul a fost ca turist, în clasa a 10-a. Am petrecut câteva zile foarte bourgeois, vizitând muzee, plimbându-mă și simțindu-mă ca o prințesă în hotelul Triumf de pe Kiseleff. Orașul continuă să mă surprindă, pentru că îmi plac accentele și excesele lui, plus că trăiesc într-o bulă cu căști pe urechi și străduțe lăturalnice care mă face să nu conștientizez lucruri de care se plâng alți oameni.

8. Un loc pe care-l asociezi c-o fostă relație și cum te raportezi la la el acum. Îl eviți? Mai mergi acolo?
Sălăjanul. Am început să îl evit, nu din cauza relației încheiate, ci pentru că îl asociez cu o perioadă nefericită din viața mea.

9. O ruină preferată
Casa Tralala de pe Lascăr. Pentru că de fiecare dată când trec pe acolo îmi amintesc cu drag de perioada aia fără reguli și limite.

10. Povestește-ne o anecdotă c-un vecin
La un moment dat nu-mi mai găseam buletinul. L-am crezut pierdut până când am primit o citație de la poliție, unde am aflat că buletinul mi-a fost găsit în apartamentul de deasupra celui în care locuiam eu, printre mai multe alte acte. Se pare că vecinul de la etajul 6, care venea din când în când și ne cerea câte un bidon de apă, era un pungaș care le promitea oamenilor joburi în schimbul unei sume mizere și, pentru un motiv care îmi scapă, mi-a furat sau găsit buletinul și l-a păstrat, așa că am scăpat de corvoada de a-mi face unul nou.

11. Un nume de stradă memorabil
Strada Silfidelor

12. O melodie cu care asociezi Bucureștiul. De ce?
Lola Rennt – Running One, pentru că în București totul pare să se învârtă în jurul lipsei de timp și a alergatului dintr-o parte în alta.

Calup a lansat campania de crowdfunding pentru CaziNou, proiectul care își propune să redeschidă Cazinoul din Constanța pentru 10 zile de arte și cultură în august. 
Pin It email