CONCURS: Te trimitem 3 zile la Londra la încheierea retrospectivei ‪#‎RevolutionInRealism‬

Redacția | 07 Iul 2016

Romanian Cultural Institute in London și British Film Institute au lansat în Londra cea mai amplă retrospectivă a Noului Cinema Românesc: #RevolutionInRealism, selecție curatoriată de Geoff Andrews de la BFI și care se încheie zilele astea.

Londra a fost gazda unei retrospective aproape exhaustive a filmului românesc din Noul Val, care se încheie joia viitoare, pe 14 iulie. Te trimitem acolo să prinzi ultimul film din retrospectivă, cu drumul și cazarea incluse, între 13 și 15 iulie (miercuri - vineri). Sună bine? Tot ce trebuie să faci este să răspunzi într-un comentariu mai jos la întrebarea: 

„Care este momentul tău preferat dintr-un film românesc?” 


Tragem la sorți câștigătorul mâine, vineri, 08 iulie, la ora 12. 

ATENȚIE! Asigură-te că poți pleca între 13 și 15 iulie înainte să participi la concurs! 


(Te poți inspira de la colega noastră Teona sau de la criticul de film Andrei Șendrea, primii dintr-o serie de 10 cinefili din industria filmului cărora le-am luat interviu pe tema asta, și pe care te invităm s-o urmărești pe Facebook SUB25.) 

***
Retrospectiva „Revoluție în realism” a avut loc în perioada 6 iunie - 14 iulie și a prezentat mai mult de 20 de filme românești publicului din Londra, printre care Aferim! (r. Radu Jude), Marfa și banii (r. Cristi Puiu, 2001), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu, 2006), După dealuri (r. Cristian Mungiu, 2012), De ce eu? (r. Tudor Giurgiu, 2015), Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Șerban, 2010), Moartea domnului Lăzărescu (r. Cristi Puiu, 2005), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (r. Cristian Mungiu, 2007), Aurora (r. Cristi Puiu, 2010), Hârtia va fi albastră (r. Radu Muntean,2006), Trois exercices d’interprétation (r. Cristi Puiu, 2013), Felicia, înainte de toate (r. Melissa de Raaf și Răzvan Rădulescu, 2009), Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu (r. Andrei Ujică, 2010), Crulic - Drumul spre dincolo (r. Anca Damian, 2011), Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer, 2013), Un etaj mai jos (r. Radu Muntean, 2015), California Dreamin’ (2007), în regia lui Cristian Nemescu, Francesca (2009), în regia lui Bobby Păunescu, și Domestic (2011), în regia lui Adrian Sitaru, care va fi prezentat în încheiere, pe 14 iulie, la ICR Londra. Programul a inclus și două premiere: Orizont de Marian Crișan și Autoportretul unei fete cuminți de Ana Lungu, cu participarea celor doi regizori. 

În luna mai, retrospectiva a beneficiat și de o campanie de spoturi realizată de Rusu+Borțun, în care 5 regizori din Noul Val au ales și explicat secvența lor preferată dintr-un film românesc. 

film.icr-london.co.uk
www.facebook.com/ICRLondon

Pin It email