Cum a fost la Galeria Experimentalist de la The Ark

Promo | 17 Dec 2015

Experimentalist Gallery a fost prima expoziție de amploare Experimentalist.RO în offline, cu lucrări înscrise pe platforma dedicată creativității românești.

Joia trecută la The Ark a avut loc vernisajul Experimentalist Gallery, o seară dedicată scenei creativității românești pe care au stralucit 30 de artiști români. (poza 1) 

Artistii invitați, Serebe si Robert Obert, au desenat live. În aproximativ trei ore din mâinile lui SeReBe a ieșit ceva absolut Dubios. Așa și-a intitulat artista lucrarea despre care ne-a spus că e „un boom de culoare garnisit cu mult contur, o lucrare care permite recompunerea compozitiei. Consider această imagine ca fiind o esență a stilului meu (culori puternice +contur = love).” (poza 2) 

Wood Be Nice
și-au mutat atelierul la The Ark pentru câteva ore cu tot arsenalul de zgomote și operațiuni ingenioase de asamblare a unor obiecte aparent fără legătură într-o lucrare de artă steam punk. Așa se face că dupa câteva ore de operație a văzut lumina zilei (mai degrabă a reflectoarelor) Afrodita, o prezență feminină compusă din fotografii transferate pe lemn, mecanisme de ceas, lămpi tesla, piese de bicicletă, becuri arse, un ventilator, cuie, tablă, vopsea și lista continuă. (poza 3) 

Autorul Profeției urbane, Robert Obert, a realizat la Experimentalist Gallery, o lucrare care îl reprezintă fără niciun dubiu. Analizând neobosit percepția realităților în care trăim, Robert Obert a adăugat stilistic un accent personal de industrial și cyberpunk. (poza 4)

Charlie Boy The Rabbit King a asigurat coloana sonoră a unui vernisaj care a fost pricinuit de relansarea platformei Experimentalist.RO. (poza 5) 

În zona dedicată proiectului #FastArt au fost expuse într-un format mixed media, seria lucrărilor realizate de artisti invitati sub obiectivul camerei de filmat ExperimentalistRO. (poza 6) 

Nimeni n-a rezistat tentației de a-și vedea fotografia pimped. Unii s-au trezit cu o nouă înfățișare de scafandru, înconjurați de fluturi sau de albine năștrușnice, toate imaginate de condeiul creativ a lui Gabi Toma. (poza 7)

Expoziția a putut fi vizitată până duminică, inclusiv, cu acces liber.

***
Dedicat creativității made in RO, Experimentalist.RO a fost inventat pentru artisti, ca spațiu de întâlnire, galerie de artă virtuală și laborator de căutări. Este doza noastră cotidiană de inspirație și muzeu deschis 24/7.

Evoluția este alimentată de creativitate, așa că ne-am reinventat și noi. Platforma Experimentalist.RO are o nouă față și o chemare nouă: mesager al creativității românești în lume. Street art, muzică, ilustrație, instalație, sculptură și pictură, toți artiștii care integrează experimentul în procesul lor de creație sunt invitați să își expună lucrările pe Experimentalist.RO.

Credit foto: Ioana Raluca/Năluca
Pin It email