Dragoste la prima vedere

Karin Budrugeac | 29 Iun 2012

Blogul LaPrimaVedere dă o șansă romanticilor cărora le pică fisa pe câte cineva pe stradă.

Mesaj: „mâncai înghețată pe magheru din aia la cornet și arăta atât de apetisant că mi-am amintit de copilărie. te-am întrebat de unde ai luat-o da' cred că ai înțeles ceva mult mai indecent de-atât și te-ai uitat urât la mine înainte să treci pe partea cealaltă a drumului.”

Mama spirituală a blogului LaPrimaVedere este Adela Coman-Trambouze, fashion designer, pe care o știți poate de când făcea AAH! After sex t-shirts. De anul trecut în iulie de când e la Marsilia, Adela a devenit o superhedonistă. Dacă înainte lucra pentru reviste de modă și bloguri, acum o face doar pentru proiectele ei: Laprimavedere și marca 09:37. Pentru Adela și viața personală a devenit un proiect în sine, așa că învață franceza, se plimbă, se duce la plajă aproape tot timpul și-și ia zilnic bagheta de la brutarul ei algerian favorit.

De când există blogul și cine se ocupă de el?
LaPrimaVedere există de vreo doi-trei ani. Dar cum fiecare are și alte proiecte, au fost perioade în care nu prea ne-am ocupat de el. Suntem două, eu și Cristina Mihai, o prietenă cu care am mai lucrat pe online și înainte.

Câte mailuri primiți? Le publicați pe toate?
De ceva timp primim cel puțin un mail pe zi. Au fost săptămâni în care primeam câte patru, cinci și nu mai știam care cum să postăm...Nu stăm cu laptopu' de gât și e greu să urmărești toate poveștile, să editezi, să le postezi și tot așa. Dar publicăm tot :). Am publicat și povești nu tocmai pozitive, și declarații care nu erau neapărat în spiritul blogului, și înjurături, dar cu steluțe. În principiu nouă ne plac toate mesajele, sunt cumva dovada că oamenii au nevoie de noi și că îi ajutam să comunice, sau măcar să dea afară niște trăiri. Respectăm și dorința celor care ne cer să nu le publicăm numele. Mai edităm daca e cazul, dar de publicat publicăm.

Mesaj: „Marți 19 iunie, ora 12:30 , autobuz 282, mergând în direcția Victoriei. În stația de pe strada Ceaicovski s-a urcat un tip cu aer boem. Păr lunguț și puțin răvășit, privire pierdută. Sandale cu barete din piele (maro, cum altfel?), tricou prespălat cu un print decolorat, geantă de pânză cu barete din piele și catarame. Nu îl caut neapărat, voiam doar să îi zic că îi stătea bine așa și că mi-ar fi plăcut să se uite la mine, nu de alta, dar și eu aveam sandale de piele maro.”

Văd că anul ăsta sunt deja multe postări. Cum crezi că s-a întâmplat asta?
Daaa, anul ăsta a crescut teribil. E adevărat și că a fost observat și dăm din ce în ce mai multe interviuri, apar din ce în ce mai multe articole despre noi pe bloguri. Cred că s-a întâmplat cumva natural. Și eu am mai mult timp pentru blog de când sunt în Franța, întâlnirile astea amoroase de pe străzile Bucureștiului îmi amintesc de casă, așa că mă ocup mai mult de el.

Noi nu prea suntem pe promovare agresivă și nu ne-am rugat prietenii să ne promoveze, de multe ori ei nici nu știu că noi suntem în spatele blogului. Ce ne bucură foarte tare e că prietenii noștri de pe Facebook (avem două conturi LaPrimaVedere și Dragoste Laprimavedere) au început să înțeleagă că, dacă sharuiesc mesajele au mai multe șanse să ajungă la cei cărora le sunt adresate!

Îți scriu mai multe fete sau mai mulți băieți?
Mai multe fete, dar asta e normal. De ceva timp scriu însă și din ce în ce mai mulți băieți. E foarte amuzant, că de obicei băieții scriu foarte succint, gen: " fata blondă, colț cu romană, ora X". Fetele sunt mai siropoase. Dar de curând am primit o scrisoare de la un puști, care avea vreo trei pagini.

Mesaj: „Te văd mereu pe trecerea de pietoni, de cele mai multe ori pe calea Victoriei, aproape de Green Hours. De fiecare dată o luăm în direcții opuse și ne intersectăm pe trecere. Îmi zâmbești mereu frumos și îmi faci toată ziua. Tu ai niște ochelari interesanți cu rama subțire, eu am unii ca ochii de pisică și breton. Tu vii dinspre strada Banului (cred), eu merg (mergeam pentru că în curând nu voi mai face acel drum) spre Facultatea de Arte. Tu ești mereu grăbit.”

Cum ți-a venit ideea?

Păi era primăvară și eram prea timidă să vorbesc cu toți băieții de care mă amorezam pe stradă. Știam că în ziarele din afară sunt rubrici din astea, în care trimiți mesaje celor pe care nu poți să-i găsești altfel și m-am gândit că n-ar fi o idee rea de blog. I-am spus Cristinei, ea abia aștepta, am căutat câteva zile un nume în română care să nu fie deja luat și ne-am pus pe treabă! N-a durat mult până lumea a început să trimită mesaje. Acum avem chiar și o „soră” mai mică la Chișinău, care ne-a rugat s-o lăsăm să facă același tip de blog acolo. Chiar dacă nu e ideea noastră originală, tot ne-am umflat un pic în pene :).

Deci ai avut și tu episoade de dragoste la prima vedere. I-ai mai revăzut?
Când eram eu tânără și neliniștită blogul nu era atât de cunoscut și mesajele mele au rămas fără răspuns.

Mesaj: „Ieșeai din Mega Image, în pantaloni de trening și un tricou larg, care doar sper că nu-i al gagicului. Aveai 2 plase cu prostii, sunt sigur că mănânci numai junk și semipreparate ca și mine, dar nu se vedea decât o sticlă mare de cola.”

S-au găsit oameni prin LaPrimaVedere?

Primim mailuri în care suntem rugate să dezvăluim identitatea sau adresa celor care scriu mesaje. Mai departe nu știu cum evoluează relația, și, mai ales, dacă persoanele chiar se recunosc în mesaje sau sunt doar coincidențe.
Dar chiar săptămâna trecută o fată ne-a zis pe FB că și-a găsit băiatul și o alta că s-a îndrăgostit de mesajul unui tânăr, chiar dacă nu era pentru ea.

Mesaj: „Rog tip drăguț, cu ochii verzi, care a fost miercuri, 6.06.2012, la concertul Linkin Park, în Golden Ring, cu gașca (trei băieți și-o fata), să mă contacteze pentru sucul pe care a vrut să mi-l ofere la concert. Menționez că în perioada respectivă nu eram în firea mea și am ratat ocazia, de care acum îmi pare rău.”

Mesajul Andreei Tomescu a făcut vâlvă pe Facebook. Știi cumva dacă l-a găsit pe tipul blond cu ochii verzi de la Linkin Park?
Am urmărit până la un moment dat și stiu că apăruse un tip care zicea că gata, el e! N-am mai citit însă dacă era la mișto sau chiar se găsiseră.

Melodia ta de dragoste preferată
N-am.

Filmul tău de dragoste preferat
Moonrise Kingdom

Mesaj: „Băiatului cu tricou gri cu mickey mouse aproape șters: te-am văzut ieri grăbindu-te prin ploaie la metrou, la aurel vlaicu, încercai să prinzi din urmă o fată, cred. Ești așa de drăgălaș, eu te-aș aștepta, nu aș fugi de tine.”

Mesaj către Monica de la Romană: „Sunt tipul în costum pe care l-ai găsit dezorientat lângă coloanele de la Romană și l-ai îndrumat către hotel. Sunt tot în București și tot dezorientat și am început să te caut pe străzi.”

Mesaje culese de pe Laprimavedere.
Pin It email