Gusturile lui Mărculescu se discută

Karin Budrugeac | 09 Noi 2014

Marți, 11 noiembrie, Energiea inaugurează un concept nou: „Gusturile se discută!” Se alege o gazdă și se merge pe mâna ei la muzică, alcool, proiecții. Începe cu Cristi Mărculescu, pe care l-am luat la întrebări.

1. Ce fel de gazdă ești? Partyuri mari, cu mulți oameni, sau serate intime? 

Cred că serate intime. Am ajuns la vârsta aia. Nu musai dinner parties, dar deh am patalama de bucatar și mă mai apucă să gătesc și să chem oameni. Detest mâncatul singur. Mai ales când gătesc eu.

2. 3 lucruri pe care nu ai suporta să le facă un invitat la tine acasă.

Să fumeze trabuc. Să fumezi trabuc la cineva în casă e ca și când te-ai căca lângă ficusul omului în timp ce dai disperat din mână să ți se vadă ceasu Cartier. Să-mi arate pe youtube filmulețe amuzante. Nu, nici măcar filmulețe cu pisici nu mi se pare ok să arați cuiva care te-a invitat în casă. Să mă întrebe dacă trebuie să se descalțe. Asta cu descălțaul e tolerabilă doar dacă am invitați asiatici.

3. Cel mai nașpa lucru care s-a întâmplat la un party la tine acasă?

Un roman shower accidental.

4. Te-ai certat vreodată definitiv cu vreun prieten din cauza unor discrepanțe de gusturi? 

Nope. De certat definitiv m-am certat dar nu pentru gusturi și dezgusturi.

5. Cu ce o să-ntreții oamenii timp de 3 ore la Energiea?

Trei scurtmetraje aborigene care zic eu că merită văzute, niscaiva vinuri și un playlist de muzici pe care tre să-l fac acuma. Și nu-mi place, că nu-s genul care să facă playlist-uri.

6. Citez din descrierea evenimentului: „Ţie îţi pregătim un pachet special de tasting care include băutura lui/ei preferată și o gustare care-i aduce zâmbetul pe buze. Experienţele personale sunt incluse.” - e ceva porno la mijloc?

Neah. Dacă era cazul, ziceam hai să facem un Eyes Wide Shut party cu roman showers la Energiea.

7. Hai să fie un dress-code. Care?

Cagule și măști de luchador și voalete și cagule din dantelă și scuba gear. U happy? E singurul dress-code pe care l-aș alege eu. Dar nu-i cu dress-code.

8. Pe ce criterii ai ales scurtmetrajele?

Bune și destul de nevăzute. Am avut de unde alege, că uite, 2014 a fost un an foarte mișto pentru scurtmetraje. Și astea trei chiar vreau să le vadă cât mai mulți oameni. Regula mea fundamentală pentru selectat scurtmetraje este cam rudimentară dar extrem de eficientă: alea pe care mi-ar face plăcere să le revăd și eu.

9. Ce ne pregătești în meniu? O să ne-mbătăm bine la tine?

Pai vinuri roșii cu personalități foarte diferite dar caracter puternic. Trust me on this one, sunt vinuri da grande. Și evident ceva de ronțăit delicat. Cu îmbătatul, asta e la latitudinea ficăruia. Unii se îmbată ca niște domni, unii ca niște servitoare, probabil unii or să vină cu mașina, ca să aibă de ce se plânge de trafic.

10. Cel mai rău lucru pe care l-ar putea spune cineva despre tine /după ce se termină circul marți la Energiea.

„Mă așteptam ca Mărculescu să închirieze mai mulți pitici și pitice îmbrăcați în hăinuțe drăguțe pentru entertainment.

Chestionar cinema Cristi Mărculescu
Pin It email