Moodboard de weekend (10)

Emilia Barbu | 12 Iul 2015

Playlist de melodii, stări și fotografii de caniculă.

1. Speak low - Sarah Vaughan

Firele de transpirație ți s-au oprit pe gleznă. Machiajul ți s-a transformat în ceva iridescent și uleios, ca o pană de păun. Rochia drapată se plimbă acum ca o palmă umedă printre picioarele tale. Totul se lipește de tine pentru ca apoi să curgă, de parcă ți-ai trage-o cu aerul cald. E un pic ciudat, dar nu poți să spui că nu îți place. Îți simți tocurile intrând în asfalt ca într-o carne moale și apeși de fiecare dată un pic mai tare. Te oprești la semafor, îți lași capul pe spate și îți plimbi părul prins în coadă pe umeri, într-un alint cu ochi închiși și brize închipuite. Știi că nu mai e mult și se lasă seara, iar tot ce s-a lipit va începe să se desfacă și să picure din nou.

2. Un Été Sans Fin -
Kira Neris 


E un zumzet continuu și nimeni nu mai stă în casă. În casă e prea cald, cu pereți scorojiți și febrili, afară e prea cald, cu aer care tremură la orizont în unduieli de șold și clipiri greoaie. Te simți ca într-un joc cu realitate augmentată. Totul explodează în broboane și turbare ușoară, cu fâlfâieli de evantai isteric, priviri și mâini alunecoase, totul miroase a dormitor post coital. Un căscat leneș în troleu se transformă în geamăt și glisat pe bară. Biletele la control.

3. Earth - Dream Koala

Vara e obscenă. Ori o tragi uscat în nări, ori te plângi că e așa caldă, și dezbrăcată, ca o femeie care arată prea bine printre bărbați prea însurați și cu burtă. Totul se atinge într-o orgie decolorată cu miere și vin, greieri care își freacă aripile, frunze care ascund oamenii care nu mai termină în cearșafuri. Pisicile urlă fără să se mai atingă de acoperișuri și picioarele se încolăcesc pe terase aglomerate, cu ochi dați peste cap și șuvițe nesimțite pe ceafă.

4. You are my high
- Demon


Nu bei din pahar pentru că îți place să explorezi gâtlejul sticlei cu limba. Te simți ca un melc chior care lasă urme prin curți cu miros de mahala. Sunt geamuri deschise peste tot și miroase a asfalt încins și-a umbră de iederă. Deja sportul tău preferat e să te lovești cu spatele de ziduri zgrunțuroase și să te lași în jos pe ele, încet, cât să te zgârii frumos și să ți se ridice rochia. Se crapă de ziuă și tu ai degete necunoscute prin gură.

5. You go to my head - Billie Holiday 

Toată noaptea ți-a mușcat urechea cu vrăjeli și porcării, cu clipoceli de apă în piscina de lângă. Nu mai erați decât voi și mirosul de clor aprins în apă, ca niște fluturi de noapte căzuți la datorie. Prosoapele sunt încă umede și au lăsat urme de purici pe corpuri negre cu dungi albe și reflexii de apă de oraș. Pământul e și el cald, cu dezmăț de insecte și mucuri de țigară, musculițe eșuate în pahare cu vin și genunchi juliți pe lângă palme. Buricele degetelor le aveți ca niște stafide străvezii prin care nu mai simțiți nimic, de la atâta pipăit prin apă.

6. Song of the sun - Paul Dupont Orchestra

Ți-ai făcut unghii din scoici mici și albe, ca să le înfigi mai bine într-un spate bronzat. Lași o dâră de nisip oriunde mergi, ca să fii ușor de găsit. Pedalezi cu rochii ridicate în vânt, ca să îți poarte mirosul în toate colțurile insulei, cu dâre de cauciuc încins și frâne bruște. Te lipești ca o reptilă de stânci, să simți cum ți se zvârcolește coada. Ai pierdut-o de atâtea ori, că știi oricum că îți crește alta.

7. On the beach (the ladder descends) - Nick Nicely 

Nu mai știi să vorbești în cuvinte. Ești toată o atingere cu priviri înecate în umeri care se leagănă printre picioarele tale. Niciun cearșaf nu mai este alb, niciun fruct nu mai e doar de mâncare. Pereții au urme de coregrafii tardive și în melci nu se mai aude doar marea. Ai înghețată în buric și nisip în urechi și mai mult nici că îți trebuie. 

***
Playlistul de caniculă
Alte weekenduri, alte povești 

Pin It email