Moodboard de weekend (2)

Emilia Barbu | 08 Iun 2014

Plecată cu sorcova pe faleză.

1. S.maharba - Something in the way she moves

Casablanca. Alb-negru cu purici. Xanadu şi curcubeu. Apare o cameristă franceză unsă cu toate alifiile şi trasă în toate jartierele. Se apleacă (da-da). Are nisip în pantofii negri de lac.

2. George Nicolescu - Prefă-te inimă în stea

Mamaia ’89. Rochii din vâscoză cambrate pe talii mici, şi fâlfâite pe umeri. Totul sclipeşte a fard albastru, bronz şi permanent făcut cu apă de mare. Aerul e umed şi atârnă greu de la atâtea aşteptări. Când te-ai plimbat ultima dată pe faleză cu un şal pe umeri şi un june deşirat şi timid? Vorbeşte numai prostii dar e bine că-l acoperă valurile. Zâmbeşti cu dinți impertinent de albi şi te gândeşti că i l-ai prezenta mamei, chiar dacă nu i se aşază ca lumea costumul pe el. Îți dă o scoică.

3. Poolside - Harvest moon

Eşti blondă cu păr lung şi decolorat de soare. Ai 14 ani şi o rochie simplă de batist alb, care-ți face pistruii să se aprindă. Ai aerul rece de seară în față, mergi cu bicicleta, dar nici tu nu ştii încotro pedalezi. Ce frumos stă luna acolo. Ați ajuns toți pe plajă, copii ai nimănui, arămii, cu sare în păr şi piele arzând. Sunteți numai voi acolo, firesc, ca-ntr-un ritual. S-a uitat la tine sau doar ți s-a părut? O fi de la focul de tabără? Ba ți-e frig, ba ți-e cald, ba ai vrea să te îndrăceşti într-un dans de sânziană, ba copil cuminte numărând stelele cu pulovărul lui pe umeri. Când erai mică-mică, ieşeai pe stradă şi alergai după stelele căzătoare cu umbrele întoarse, ca să le prinzi. Te întreabă dacă ți-e frig.

4. Sade - Jezebel (Finnebassen og Hansebassen Edit)

Iar ai comis-o. Dar zău că nu te mai saturi. Treci pe lângă maşini şi nu îți recunoşti reflexia. Ce ți-o fi trebuit să te duci? Ce-i drept, era păcat să rămâi cu rochia aia închisă-n casă. Acum te plimbi de nebună după încă o noapte (a câta?) în care ai vrut să o arzi divă în dizgrație. Te prinde rolul, ce-i drept. Te opreşti lângă o vitrină. Blana ți-a alunecat pe umeri, mascara pe față. Zâmbeşti, cam distrusă aşa. Fata-fata, ce te-aş face doamna mea!

5. Todd Terje - Johnny and Mary (featuring Bryan Ferry)

Voi doi şi o maşină veche. Tăcere de privit pe geam, cu fața reflectată peste scene lăsate în urmă. Iar v-ați certat, dar ştii că e degeaba. Nu ştii unde mergeți. Și până nu răsare soarele nici că te interesează. Opriți la o benzinărie uitată de lume, cu o femeie grasă şi machiată urât care vă serveşte cea mai proastă cafea. Nimeni nu zice nimic. Merge şi aşa. Unde, nu ştii.

6. Tame Impala - Stranger in Moscow

Cum ar fi să te deplasezi peste tot ca şi când ai fi în apă? Aşa te simți acum. Cu picioare grele, ecouri în urechi şi păr plutitor. Cu încetinitorul. Te uiți la mâini, îți mişti degetele de parcă n-ar fi ale tale. E un aer atât de albastru că-ți vine să îl stropeşti cu apă, să se dilueze, să nu mai fie atât de greu. Te opreşte cineva şi-l auzi ca prin vis. Parcă are ochi colorați diferit. Sau e de la apă? Iar nu înțelegi ce-ți spune, iar te-a luat valul.

7. Luxar - Open road

Te-ai tatua din cap până-n picioare numai cu fragmente de oameni. Câte-un pic din fiecare. Uite, fata asta care trece acum încruntată. N-o să ştii niciodată de ce. O să trăiți amândouă fiecare-n felul ei, dar stupid de asemănător şi nimeni nu o să ştie nimic. O să muriți, fără să ştiți de ce. O să treceți una pe lângă alta cu cearcăne şi copii, tot fără să ştiți de ce. Dar noaptea asta e altfel. Parcă miroase a toți rătaciții de pe străzi şi te înțeapă cu prea multe întrebări. Şi conştientizezi, pentru prima dată că asta e tot. Altă noapte la fel n-o să mai fie. Şi asta e tot ce ai. Gata, zâmbeşti, ai aflat secretul. Te duci să îți iei o înghețată cu aerul cuiva care tocmai a descoperit ceva foarte important.

***
Moodboard de weekend (2) playlist

Pin It email