Moodboard de weekend (8)

Emilia Barbu | 11 Apr 2015

Un playlist cu 7 melodii, 7 stări și 7 fotografii de beție.

 1. Jamie xx - Loud places

Curge apa pe tine. Încet, fiecare picătură își găsește câte un loc de veci pe un pistrui uitat din obraz. Mergi hotărâtă, toc după toc, clanc-clonc, ca un căluț cu stea în frunte și rezistență de măgar. Mergi, până simți că nu mai poți, doar că asta se întâmplă rar, și doar din cauza tălpilor care încep să piște. Tu ai mai merge. Ai merge toată ziua, și ai face piruete, și te-ai întoarce pe loc în timp ce te lovești de corpuri de oameni, până nu mai poți. Doar că asta nu se întâmplă niciodată. Așa că închizi ochii. Miroase a verde înecat, „ca țiganul la mal”. Ca orice primăvară care vine în București, înecată şi pe ultima sută de metri, după o perioadă în care ți-a stat numai apa înghețată în gât. Tragi adânc în piept și îți vine în cap Amalia respiră adânc, chiar dacă nu ai fost niciodată la spectacolul ăsta. Tragi în piept: țevi de eșapament, chiștoace de pe jos, gărgărițe amețite lângă scara de bloc, frunze înmuiate și aer rece. Și îți revii.

2. Death in Vegas - Girls

Ai un kimono negru până în pământ și o pisică adormită lângă tine. Ești ca un tablou, doar că tu nu mai reușești să desenezi, așa că încet încet, măcar devii un cadru. Îți dai cu ruj roșu, deși încă nu ai găsit nuanța perfectă. Gătești verzituri ca să te simți proaspătă și mănânci porcării care să sugă alcooluri pierdute în tine. Peste tot unde te uiți vezi numai eclipse, luni pline, stele amorțite și taxiuri înghesuite. Înainte să ieși din casă te ungi din cap până în picioare în alifii protectoare cu miros frumos. Aprinzi lumânări, îți dai cu parfum pe furouri și ieși îmbrăcată în altceva. Ești îmbibată în sclipici și speri să nu te bage nimeni în seamă. Pentru că cel mai tare îți place să privești.

3. Hot Chip - Need you now

Faza cea mai mișto din Amelie e aia în care își bagă ea mâinile în tot soiul de grâne și de condimente. Și ție ți-ar plăcea să îți bagi mâinile peste tot, să simți atingeri străine, să te transformi în texturi modelate cu mâinile. Să fii un condiment într-un sac plin ochi, pierdut într-un bazar turcesc și-un arabesc mic de gresie pe perete. Să treci de la căldura de sămânță la răceala de plăcuță uitată într-un colț. Mereu îți place să te joci așa, mereu îți place atingerea aia ușor străină pe genunchi, care îți face glezna să tremure în arcuieli.

4. Portico - 101 (feat. Joe Newman)

Te miști pe stradă de parcă ai avea un cal care să tropăie lângă tine. Cu precizie de om care merge la trap cu un bagaj care a prins formă de nechezat. Tu și calul tău, sub apă, vă mișcați mai greu, ca-ntr-un videoclip Tina Turner dat cu încetinitorul. Apăsat și încet, pe un ritm intern dat tot timpul peste cap, într-o ambrambureală din care mai lipsesc niște țigănci chiuitoare, care ascund totul sub țipetele și fustele lor. Rânjesc frumos ale naibii, cu dinții lor albi garnisiți cu bule mici de apă. N-ai știut niciodată că trebuie să inspiri la efort, nu să îți ții respirația.

5. Jay Jay Johanson - She doesn’t live here anymore

Ești tot timpul acolo și un pic în altă parte. Ai o lună în vărsător și ești un pic rece, pentru că ești mereu plecată, la vie est toujours ailleurs. D’aia nu te omori după flori, cum stau ele în rădăcinile lor înfipte și se uită suav la soare. Tot o să le smulgă cineva până la urmă. Așa, dacă nu ai un „acasă” al tău, ești smucită din facere. Cu un ochi pe omul din fața ta, și cu unul spre coadă. Îți place să citești horoscoape, îți arată toate viețile pe care le-ai fi putut trăi în timp ce te faci că știi să citești în stele. Ți-ar plăcea să orbitezi un pic printre lunile lui Jupiter - Io, Europa, Ganymede și Callisto, toate amantele lui Zeus. Te-ai aciua pe lângă Ganymede și ai aștepta cuminte cardul RATB pentru orbite.

6. The Four Freshmen - Laura

Dacă Laura Palmer ar fi trăit ar fi fost cea mai plictisitoare fată din lume. Și-ar fi ros unghiile la orele de mate și s-ar fi șters pe ciorapii lycra de unsoarea de la snacksurile cu aromă de pizza. Ar fi avut strugurel cu miros de săpun și s-ar fi dat cu cel mai ieftin parfum furat din cadourile primite de maică-sa. Și-ar fi făcut manichiura french și ar fi zâmbit în colțuri egale. S-ar fi ascuns după volane și și-ar fi făcut codițe împletite seara, ca să se trezească într-o pernă de păr ondulat. Ar fi chicotit în pumni și s-ar fi tăiat în coli de hârtie. Şi-ar fi ținut pixul în gură în cel mai stupid mod posibil. Și tot ar fi fost cel mai mare secret pentru tine.

7. Annette Harshaw -
Here we are

Când te mânjești cu negru la ochi, ți se pare că îți mai lipsesc o sticlă de opium și niște bucle precise coborându-ți hotărât pe pomeți. Și ți se pare că toate dramele sunt la fel de când lumea, inclusiv faptul că nu ți-au ieșit codițele de tuș la fel. Oricum știi că nu există nimic ce nu poate fi amăgit cu o plesneală de jartea și un parfum mișel în spatele genunchilor.

Dă-i play. 
Pin It email