O altfel de superputere: pulovărul.

Laura Ionescu | 13 Dec 2012

that couch funk collective, rotopercutor, Charlie Boy, Heion, vrt, videopion.

Știm deja ca toamna este rezervată numărării bobocilor. Așa că pe iarnă au pus sechestru cei din The Selfless Selfish. Ai să-i găsești sămbătă dimineață, pe 15 decembrie, nedormiți de 48 de ore, sortând și aranjând donații pentru două mâini de centre de plasament. Ăsta e sezonul lor. Au început acum vreo trei ierni, după ureche, fără gânduri mari și fără să încerce să schimbe lumea. Cum? Cu un party caritabil de Crăciun. Oamenii sunt invitați să doneze ce vor. De la haine la rechizite. 

Scurt istoric

N-a fost ușor. Nu au avut asociație, deși gândul le-a trecut fugitiv prin minte. Au făcut-o indie, ca să ajute, fără niciun interes. S-au organizat ei între ei și și-au pus mințile la contribuție ca să își dea seama cine i-ar putea ajuta și cu ce anume. Trei dintre organizatori (numărul lor oscilează în funcție de cine vrea să-și pune umărul la treabă) sunt that couch funk collective (Andrei, Tazu, Haios), așa că și-au convins prietenii să bage muzică la party de dragul carității. Nu folosesc cuvântul ăsta mai niciodată, în toată forfota organizării nu au niciodată timp să se gândească la chestii d-astea mari. O fac și-atât. Pentru copii, pentru ei, pentru că sunt mulți care vor să dea și nu știu unde. Și toate astea vin la pachet cu un eveniment ofertant ca line-up, cu băuturi pentru care scot chiar ei bani din buzunar, cu decor preparat in-house. Toți ajută. Toți se-ajută. Se mai și ceartă, că așa e în familie. Dar la final o scot și la capăt, și la lumină.

Charitainment

Au crescut de la an la an. 200 de invitați la început, 350 anul trecut și anul acesta de Paște. Acum se-așteaptă la 500 de invitați. Dacă ai vedea cum se bucură pentru fiecare attending, te-ai gândi foarte serios dacă să apeși butonul acela ori ba. Pentru orice eveniment, nu numai acesta. Își fac griji pentru spațiu, încearcă să vadă totul panoramic, în avans. Să fie pregătiți. Înainte de a-i face pe copii un pic mai fericiți, se gândesc că au public acolo. E un party, la urma urmei. Unul hip, chiar. Conceptul există pe-afară, dar în .ro ei l-au împământenit: charitainment. Nu vor să înduioșeze pe nimeni. Oamenii vin acolo, se distrează, donează.

Vineri seară

Acum petrecerea se întâmplă din nou. Vineri, 14 decembrie, la palatul Spayer (Batiștei 24A), altruiștii egoiști strâng iar haine, rechizite, mâncare și jucării pentru copiii din 10 centre de plasament. Selecția muzicală e fină, bine aleasă, gândită să satisfacă chiar și cele mai mofturoase urechi: that couch funk collective, rotopercutor, Charlie Boy, Heion, vrt. Bastonașele vor fi întreținute cu visualuri marca videopion. În plus, posesorii de pulovăre festive intră fără să plătească taxa de intrare, în valoare de 10 reni.

The Selfless Selfish 

Nu au pornit crezând că vor schimba lumea. Dar în timpul acesta, lumea i-a schimbat pe ei. Și, încet, tiptil, plănuind ca Pinky and the Brain, ei au început să strecoare exemplul în universul nostru de petrecăreți. Iar puterea lui se simte cel mai bine acum, de sărbători.
Pin It email