Cele mai iubite 5: Anastasia Gheorghe

Anastasia Gheorghe | 11 Ian 2014

Inel McQueen, ochelari rotunzi, Dr. Martens, rucsac şi portfard Marc by Marc Jacobs.

Mereu am fost atrasă de modă, şi nu în modul superficial în care orice adolescentă declara cu entuziasm că „absolut ador moda!". Deşi nu este recunoscută de toată lumea ca o formă de artă, cei ca mine, care au avut norocul să lucreze de ceva timp în industrie – deşi nu încă la un nivel foarte mare –, ştiu că moda se inspiră din artă, provine din artă şi tinde să îşi urmeze cursul pe baza unui instinct artistic. Pentru mine, moda este o artă pe care am învăţat să o apreciez într-un mod mai profund decât alţii.

Inel Alexander McQueen

Sunt nedespărţită de el. L-am zărit într-o vitrină cu bijuterii, la Il Rinascente, în Milano. În Milano, rutina de după cursuri constă în gelato sau apperitivo, şi, dată fiind vremea perfectă din oraş, este imposibil să nu te pierzi pe străduţele pline de magazine de firmă, cu vitrine gândite până la ultimul detaliu.

Imediat cum am văzut inelul, m-am gândit cum să fac să-l iau. Am renunţat la alte cumpărături programate pentru săptămâna respectivă pentru că trebuia neapărat să îl am. A doua zi, mi-am luat prietena cea mai bună şi am mers împreună la magazin, transformând actul banal al shoppingului într-un mic ritual intim. Evident, am sărbătorit cu gelato.

Ochelari Topshop

Îmi plac lucrurile excesive, iar moda cu ochelari rotunzi de tip John Lennon a avut succes ultimele sezoane. I-aş numi excesivi pe aceştia pentru că sunt foarte mari, motivul pentru care îmi şi plac.

Eram cu o prietenă în faimosul Topshop de pe Oxford Street.Trebuia să cumpărăm haine pentru un editorial la care amândouă lucram ca stiliste. Umblam la propriu cu valiza de călătorie după noi şi alegeam ce ne atrăgea privirea. Evident, ochelarii au atras-o pe a mea. M-am gândit că ar fi uimitori pentru shooting, dar cu adevărat mă gândeam la cât de bine mi-ar sta. Mi-am zis că îi cumpăr şi că îi returnez dacă va fi cazul. Evident, i-am păstrat.

Bocanci Dr. Martens Jadon

Aşa cum am menţionat mai devreme, îmi plac lucrurile mai excesive, iar aceşti bocanci sunt uriaşi. Sunt fană Dr Martens şi ador simplitatea lor. Poţi să-i rupi şi să-i porţi de 1000 de ori şi cumva tot o să arate bine pe picior. Aveam o pereche simplă, care mergea la orice, dar fiind în Londra, capitala Martens, parcă trebuia să mai am una. Cum sunt atât de mari şi greoi, am şchiopătat cu ei prima săptămână până s-au aşezat. Acum sunt super comozi şi mă încântă că mă fac cu câţiva centimetri mai înaltă, fără chinul inutil al platformelor sau tocurilor ridicole în timpul zilei.

Rucsac Marc by Marc Jacobs

Şi pe acesta l-am zărit în Milano, în Brera – o zonă foarte boemă, cu multe magazine boutique, galerii de artă, plină cu oameni şi personaje interesante. Mereu am purtat genţi pe un umăr care au fost un chin de-a lungul anilor, din cauza cărţilor grele. Acest rucsac mi-a făcut viaţa mai uşoară şi îmi car toate prostiile în el, împreună cu laptopul şi cărţile pentru şcoală. Uneori şi uit că am ceva în spate. Îmi plac culorile tari şi de aceea am şi fost atât de atrasă de el. E jucăuş, colorat şi portretizează perfect unul din designerii mei preferaţi, Marc Jacobs.

Portfard Marc by Marc Jacobs

Eram în New York, muncind pe durata verii. Acolo 80% din viaţă înseamnă muncă, aşa că nu prea mai ai timp să te plimbi sau să cauţi oferte şi lucruri interesante prin magazine. Aşa că am comandat portfardul online, să îmi vină direct acasă. Cum UPS vine în timp ce eşti la muncă, ştiam că mă aşteaptă o fugă în cerc cu tipul care-l va livra. În schimb, m-am ales cu o mică aventură. Am ajuns acasă şi am văzut bileţelul lăsat de el în uşă, ceea ce însemna că îl ratasem. În schimb, persoana cu care locuiam aproape m-a împins pe uşă, zicând că maşina curierilor e în fiecare zi în faţa bisericii de lângă casă până la o anumită oră. Am alergat şi am prins maşina, dar fără şofer, aşa că am stat cuminte pe băncuţa din faţa bisericii şi am aşteptat. Nu a trecut mult că a apărut şi şoferul. A căutat prin pachete şi mi l-a dat. Am râs amândoi, şi am rămas cu o amintire amuzantă.
_

Anastasia Gheorghe a lucrat şi trăit în trei dintre cele mai mari capitale ale modei: New York, Milano, iar momentan studiază stilism vestimentar la Istituto Marangoni, în Londra. Până acum a făcut internshipuri la Marc Jacobs, Stella McCartney, Moschino, Zac Posen şi ELLE, printre alţii.
Pin It email