Cele mai iubite 5: Cosima Opartan

Cosima Opartan | 28 Iul 2015

Inelele, platformele de vară, ochelarii de soare, capa Diana Bobina și ciocatele.

De la început trebuie să spun că relațiile mele cu piese vestimentare specifice sunt pasagere, dar intense. Fac pasiuni care se întind mai puțin în timp doar pentru a reveni în forță după lungi perioade în care le-am neglijat. Imediat ce a început să mi se dezvolte conștiința sistemului modei am încercat să mă orientez exclusiv către designerii români când a venit vorba de haine. Aici am găsit experimente interesante care nu se supun întotdeauna trendurilor internaționale și care sunt produse local, în serii mici. Pendulez între extreme când mă gândesc la estetică, între minimalism aproape monastic și oriental flamboiant, în funcție de context.

1. Inelele

Unul e de aur, unul nu e. Pe cel de aur l-am achiziționat dintr-un magazin de antichități de aici din București după ce l-am ținut în probe câteva zile. Pe celălalt, din Chicago. Nu mă despart de ele decât excepțional. Evident, pentru moment.

2. Platformele de vară

Mi le-am dorit în timp ce vizitam SUA, dar printr-un concurs de împrejurări nu am mai apucat să le iau. Așa că mi-am permis indulgența de a le comanda pe net după. Cică ar pluti pe apă. N-am testat.

3. Ochelarii de soare

Îi port și vara și iarna și întotdeauna regret când dintr-un motiv sau altul nu-i am cu mine. I-am primit în schimbul unei perechi pierdute care ulterior a reapărut în mod miraculos.

4. Capa Diana Bobina

Deși nu o port atât de mult pe cât mi-aș dori, e una dintre piesele care apare frecvent în compozițiile mele vestimentare imaginare. Simt că debutul ei spre heavy-rotation e aproape.

5. Ciocatele

Au fost cadou de un Paște acum câțiva ani. Le-am abandonat o vreme după ce le-am purtat zi de zi pentru ca anul trecut să le redescopăr și să le expun din nou. Trebuie recondiționate un pic, dar nu mă îndur să mă despart de ele nici pentru atât.

***
Cosima a trecut de la arhitectură prin design de accesorii către muzică, toate aceste dimensiuni intercalându-se momentan în proporții variabile. În prezent face parte din cel mai mișto duo muzical românesc (
Raze de Soareși este pasionată iremediabil de nutrigenomică.
Pin It email