Cele mai iubite 5: Daiana Folea

Daiana Folea | 31 Ian 2013

Două pelerine, geantă de doctor, botine de cale lungă, converși cu paiete.

Pentru mine, majoritatea hainelor pe care le deţin constituie partea mai puţin interesantă a garderobei; puţine au valoare sentimentală sau de alt soi. Accesoriile, în schimb, sunt obiecte de colecţie. Aş putea vorbi o zi întreagă despre nenumăratele genţi, gentuţe şi poşete din dulap. Acelaşi lucru e valabil şi pentru pantofi. Multe (mai ales dintre genţi) sunt piese unicat, adunate de te-miri-pe-unde, care ajung să-mi fie atât de dragi, încât le port oricând şi cu orice. De fapt, marea majoritate a timpului sunt de părere că orice merge cu orice câtă vreme nu dai în kitsch. Sau dacă dai, tratează-l măcar cu umor.

Pelerina verde de ploaie
Deşi ai zice că e puţin probabil, imprimeul verde cu picuri de ploaie se potriveşte cu aproape orice port. O am de vreo cinci ani şi încă nu m-am săturat de ea. Îmi aminteşte că nu e bine să te iei prea în serios. Şi, uneori, dă startul la conversaţii.

Botinele mov

Ar fi multe perechi de pantofi care le-ar putea fura titlul de „cele mai iubite”, dar adevărul e că nu te poţi pune cu ataşamentul întărit de trecerea timpului. Am botinele astea de vreo şase ani, înainte să fi fost un model ce se putea găsi peste tot, şi încă nu dau semne de extenuare. Delicate, în culoarea mea preferată, vin perfect pe picior. Cum să nu le iubesc?

Geanta de doctor

Solidă şi bine făcută, geanta asta e una pe care te poţi baza în orice situaţie. Am îndesat în ea multe şi mărunte, de la bluze şi fuste până la planşe de arhitectură groase, făcute sul. Deşi sulurile ieşeau afară printr-un capăt, geanta şi-a păstrat demnitatea şi forma caracteristică. I-am apreciat ambiţia de a fi bună la toate şi am numit-o „piesă de rezistenţă a oricărei ţinute”. Mi-ar fi plăcut să aibă şi o curea mai lungă pentru a o putea purta pe umăr, dar asta mi-e singura nemulţumire. În rest e perfectă.

Pelerina reversibilă
Cred că pelerina asta e cel mai apreciat obiect vestimentar din garderoba mea. E piesa care atrage întotdeauna priviri şi întrebări, și în niciun caz n-ai zice că am luat-o dintr-un second. Are o greutate plăcută când o pun pe umeri. E reversibilă şi se închide cu nasturi în faţă. Are şi o lungime neobişnuită, detaliu care nu mă face decât să o plac şi mai mult.

Perechea de converşi negri cu paiete
Am pierdut şirul anilor care au trecut de când i-am cumpărat, dar dacă stau să mă gândesc cred că tot sunt vreo şase-şapte. Îi încalţ la orice, de primăvara până toamna. Încă arată foarte bine pentru cât i-am purtat şi sper să mă mai ţină încă pe atâţia ani. Din când în când mă felicit pentru inspiraţia de a fi ales modelul cu paiete, negru. Aşa, sunt nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am spus că merg cu orice?

Daiana locuiește la Cluj, unde a terminat anul trecut Facultatea de Arhitectură. Scrie, visează şi iubeşte, uneori, pe Sweet Fancy Treat.
Pin It email