Chestionar cinema: Denisse Conn Tubacu

Denisse Conn Tubacu | 13 Ian 2016

Denisse are 20 de ani si studiază la UNATC, secția regie film. Când se simte singură poartă conversații cu personaje din filme​.​

Filmul preferat

Valerie and Her Week of Wonders
(r: Jaromiles Jires) și The Spirit of the Beehive (r: Victor Erice) sunt două filme pe care le pot pescui dintr-o mare de filme care ar putea, foarte ușor, să intre la categoria asta.

Cel mai bun film din ultimul an

Taxi de Jafar Panahi. Mă tot întorc la el.

Cel mai bun film românesc

O lacrimă de fată (r: Iosif Demian)

Cel mai bun film cu adolescenți


The Doom Generation (r: Gregg Araki) (cu siguranță nu e cel mai bun, dar cine nu visează să fie o McGowan badass, îmbrăcată în plastic transparent, cu un iubit cam pămpălău dar adorabil și un altul super sexy, cu buze cârnoase? Și À nos amours (r: Maurice Pialat) aș mai zice.

Cel mai bun film gay

Mala Noche (r: Gus Van Sant), poate. Are o candoare care mi-a plăcut. Dar și Female Trouble (r: John Waters).

Scurtmetrajul cu care ai vrea să impresionezi un tip la prima întâlnire

La Jetée (r: Chris Marker) - boys love that sci-fi shit.

Film supraestimat


Mr. Nobody (r: Jaco Van Dormael). Marion Cotillard (nu zic nu, dar totuși supraestimată). Hiroshima, mon amour (r: Alain Resnais). Nu mi-a placut nimic de Linklater (din ce am văzut).

Plăcere vinovată

Barbie în Spărgătorul de Nuci. Aș vrea să îl mai am pe VHS. Dar slavă cerului că e și pe YouTube.

Ce film ai transforma într-un musical

Deși nu sunt mare fan musical-uri și The Bitter Tears of Petra von Kant (r: R. W. Fassbinder) este perfect așa cum este, aș fi curioasă să o văd pe Marlene, servitoarea redusă la tăcere, zbânțuindu-se după cum îi cântă protagonista.

Cea mai excitantă secvență

Secvența din Last Tango in Paris (r: Bernardo Bertolucci). Poate nu m-ar fi impresionat dacă îl vedeam mai recent, dar l-am văzut la o vârstă la care acea secvență m-a tulburat, fără să o înțeleg complet.

Regizor preferat

Acum devine Kiarostami. Un all-time ar fi Kieslowski.

Actor & actriță preferați

Vincent Cassel (e stabilit deja că toate fetele mor după Vincent Cassel, nu?), Steve Buscemi, Mathieu Almaric, Mastroianni, Sandrine Bonnaire, Bibi Anderson, Tilda Swinton etc.

Melodie preferată dintr-un film

Porque te vas din Cria Cuervos (r: Carlos Saura) sau Toate fetele se duc la umbră de nuc a lui Dorin Liviu Zaharia din Nunta de Piatră (r: Dan Pița, Mircea Veroiu)

La ce film ai face un remake

H-8 a lui Nikola Tanhofer, dar nu pentru că nu ar fi îndeajuns de bun, e foarte bun - dar m-am gândit de câteva ori la cum l-aș fi făcut eu.

Replică dintr-un film pe care ți-ai pune-o epitaf

Nobody puts Baby in the corner
. (Dirty Dancing)
Pin It email