Chestionar cinema: Noemi Gunea

Noemi Gunea | 18 Iun 2012

Noemi e studentă în anul III la actorie. A jucat în scurtmetraje studentești și a avut un rol mic în cel mai recent film al lui Mungiu. Din septembrie e de găsit la Paris - face un stagiu de 1 an la Conservatorul de Teatru.

Filmul preferat:
Nu m-am putut hotărî niciodată între Strigăte și șoapte, Viața dublă a Veronicăi și Portocala mecanică.

Cel mai bun film din ultimul an:
Habemus Papam. N-aș putea să rezum în două rânduri de ce.

Cel mai bun film românesc :
Categoric Reconstituirea. Dar recunosc, n-am văzut prea multe filme românești din perioada comunistă. Trauma BD-urilor nu trece prea ușor.

Cel mai bun film cu adolescenți:
J’ai tué ma mère. Mi-a plăcut mai mult Les amours imaginaires, dar deja nu mai erau adolescenți acolo. Te iubesc, Xavier Dolan. Și nu, nu pot accepta că ești gay.

Cel mai bun film gay:
La mala educación pentru că m-a marcat, dar n-aș zice nu altor filme almodovariene comice și isterice. M-au făcut să vreau să învăț spaniolă doar ca să pot face crize de nervi pitorești.

Cel mai bun scurtmetraj:

Nu știu dacă e cel mai bun, dar mi-e cel mai drag: Foutaises al lui Jean-Pierre Jeunet. Pentru admiterea la Conservatorul de Teatru din Paris mi-am făcut prezentarea rip-off după el, nici nu aș fi știut să mă exprim altfel.

Cel mai bun scurtmetraj românesc:
Marilena de la P7 și Visul lui Liviu.

Film supraestimat:

Tree of life, care, în afară de imaginea într-adevăr dumnezeiască, m-a dezgustat cu filozofia ieftină și cheesy. Și e filmul care mi-a iscat cele mai multe certuri cu prietenii din cauza asta. Deși nu văd cum poți argumenta că 40 de minute de nașterea lumii, cu dinozaurii ăia care fac ochi, e de bun gust. Și grimasa constipată a lui Sean Penn în geamurile fumurii capitaliste. Cred că nici lui nu-i plăcea.

Plăcere vinovată:
Seriale de-astea de femei ca Sex and the City sau Gossip Girl. Asezonate cu cocktailuri colorate și dulciuri rafinate. Pentru că superficialitatea are gust bun.

Ce film ai transforma intr-un musical:

Funny Games. Îl ador pe Haneke, dar cred că ar ieși o comedie fabuloasă.

Cea mai sexy secvență:
Prima pe wishlist-ul meu: scena dintre Scarlett Johanson și Jonathan Rhys-whatever în Match Point, pe câmp, în ploaie. Apoi mi se pare incredibil de sexy Lena Olin în The Unbearable Lightness of Being, și îl urăsc pe Lewis că a ales-o pe țăranca de Binoche. Și, ca probabil majoritatea femeilor, orice apariție cinematografică a lui Johnny Depp sau Jude Law. În afară de Turistul. Nici Johnny Depp nu poate face sângele să circule la așa ceva.

Regizor preferat:

Ingmar Bergman, Woody Allen și Louis Bunuel.

Actori și actrițe:

Daniel Day Lewis, Vincent Gallo, Vincent Cassel, John Malkovich.
Juliette Binoche, Nicole Kidman și toate, dar toate actrițele lui Bergman. Și Jessica Chastain mă fascinează de curând.

Actor/ actriță sub 25 de ani
Leo DiCaprio în What's Eating Gilbert Grape și în Total Eclipse. Digital sau 3D, nici măcar Titanic nu poate șterge minunățiile din filmografia lui.
Winona Ryder în Night on earth.

Coloană sonoră:
Zbigniew Preisner în filmele lui Kieslowśki și Philip Glass anytime, anywhere. Și Angelo Badalamenti, dar nu când sunt singură acasă.

Melodie dintr-un film:
Misirlou – partea de început din Pulp Fiction: "Any of you fuckin pricks move, and I'll execute every last motherfuckin one of you!"

Personaj memorabil dintr-un film:
Agent Dale Cooper din Twin Peaks, my unrequited love. Mă gândesc la el în fiecare zi când îmi beau cafeaua. Neagră. Și Beatrix Kiddo din Kill Bill, pentru că așa vreau să fiu când cresc mare.

Final preferat:
Finalul din Muntele sacru al lui Jodorowsky. O încununare pentru două ore de delicioase crampe cerebrale .
Pin It email