Mizerii (3) - Vampires 2: Los Muertos

Claudiu Popescu | 15 Feb 2014

Acum înțeleg ce voia să spună Bon Jovi în piesa It's my Life, o parafraza pe Maria Dinulescu: I wake up every morning, I do some laps and kill some vampires.

Este noapte, doarme buștean în aer liber, în mijlocul deșertului, lângă un buștean. Se confundă cu împrejurimile (doar e negru), și nimic nu îl poate tulbura pe luptătorul nostru neînfricat, cu toate că este în mijlocul teritoriului vampirilor. Este totuși precaut, doarme cu pușca la tâmplă. Ce face când se trezește brusc cu o femeie dubioasă lângă el care vorbește în vampirească? De ce ar împușca-o, sau de ce și-ar alerta tovarășii din duba care este la 5 metri de el, când ar putea să înceapă o conversație firească cu ea, finalizată dupa maxim 20 de secunde cu un blowjob veritabil din partea misterioasei doamne. Și, cum în orice film B-rated trebuie să se muște cel puțin un penis, continuarea este și mai previzibilă...

Fapt bine știut, poetul jongleaza cu mingea, rața scrie poezii, fotbalistul face mac mac, iar Jon Bon Jovi e vânător de vampiri în sequelul unui film despre care nu ne dorim să aflăm prea multe. Vampire 2: Los Muertos s-ar fi putut numi și Exploited Teens 3: Los Palapas, și nu cred că ar fi avut cineva ceva împotrivă. Până și numele regizorului este neinspirat: Tommy Lee, și nici măcar nu este Jones, ci Wallace.

În acest film, marele actor/muzician, BJ, interpretează rolul unui neînfricat vânător de vampiri care pornește în călătoria vieții alături de companionii săi, un preot desprins din calendarul sexy cu preoți ortodocși români, un țigănuș de Mexic și o vampiriță dependentă de un drog anti-vampirițe, care arată ca o minoră dezabuzată și  tânjește după sânge din motive evidente, aferente vârstei. La un moment dat parcă apare și un negru, dar nu sunt sigur, totuși am văzut filmul acum aproape o săptămână, iar rolul negrilor în filme de genul ăsta e să-i uiți repede. BJ, împreună cu partenerii lui improbabili, au primit de la Vatican (!) misiunea de a elimina un cuib de vampiri din Mexic, condus de o atotputernică vampă vampiriță pe care o suspectez că ar fi lesbiană. Livin' on a Prayer they said, huh?

Jocul actoricesc este mai prost chiar și decât cel din filmele de an de la UNATC. Acum înțeleg ce voia să spună BJ în piesa It's my Life, o parafraza pe Maria Dinulescu: I wake up every morning, I do some laps and kill some vampires. Rolul său pare că a fost să aibe aceeași expresie facială, indiferent că face sex, omoară un vampir, doarme, sau aruncă hârtia igienică la gunoi. Parcă i-a fost decupată fața și pusă peste toate cadrele în care apare, ca să fie sigur că e prins din unghiul lui bun.

Nu o să mă leg foarte mult de tehnică/cinematografie/imagine, pentru că nu este domeniul meu (sic!), și bugetul probabil a fost foarte mic și oricum cheltuit tot pe sânge și lentile de contact pentru vampiriță. Efectele speciale arată ca în pilotul Dr. Who din 1963, doar că sunt color și mai proaste, ceea ce spune multe nu numai despre buget, cât și despre disponibilitatea întregii echipe de producție de a realiza ceva măcar decent.

În loc de final, o replică a lui Derek, personajul interpretat de Bon Jovi, care descrie cel mai bine rolul carierei sale: Me? I'm a dumb son of a bitch who'd rather be surfing.

Seria Mizerii. 

Pin It email