7 fotografi SUB25

Constantin Nimigean | 16 Mar 2012

Constantin Nimigean, creatorul site-ului de fotografie Oitzarisme, ne-a făcut o listă cu fotografi români de urmărit în perioada următoare.

Marian Pîslaru, 21, Constanța

E unul dintre primii fotografi români pe care i-am cunoscut, interesaţi să creeze serii cu cap și coadă. Printre preferatele mele sunt Personal, început în 2010 şi într-o continuă completare, despre cum se reflectă personalitatea șoferilor de autobuz din Constanța în felul în care-și decorează bordul, şi o serie numai bună de privit iarna No sun for me, please!

Codruţ Sebastian Neguţ, 21, Bucureşti

În prezent studiază Comunicare vizuală la Institutul de Artă și Design din Birmingham. Îmbină fotografia cu grafica într-un mod suprinzător, iar ultima lui serie, QATSI, o poate dovedi. Recent a experimentat si cateva cadre cu tehnica cinemagraphy, inventată în 2011 de fotografii Kevin Burg și Jamie Beck. Tehnica îmbină fotografia cu filmul într-un fişier animat (de obicei .gif) în care, într-un cadru static, un anumit element are o mișcare repetitivă.

Iringó Demeter, 22, Cluj-Napoca

Un mare potenţial în fotografia de nuduri şi modă. Mi-a plăcut mult proiectul Wall 16 (vezi galeria), în care îşi autoportretizează generaţia într-un mod simplu şi natural. Personal văd mult dor în această serie, dor cauzat poate de 16 - numărul apartamentului în care Iringó locuiește cu chirie, departe de ai ei.

Andu Simion, 22, Ploiești

Am senzația că și-a lipit aparatul foto de corp: face fotografii non-stop omul ăsta. Majoritatea-s pe film și-s făcute într-un stil pe care îl recunosc imediat când îi văd imaginile share-uite pe Facebook. Recent a început să facă şi gif-uri animate. Pe unele le găsiţi aici 

Nicoleta Moise, 22, București

Nicoleta e studentă la Universitatea de Arte. Îi place să experimenteze foarte mult. Analog, digital, colaj, toate pline de culoare și mesaj. Serie preferată
 
Claudiu Popescu, 24, București

Fotograf freelancer, Claudiu tocmai și-a lansat site-ul cu câteva serii interesante, și are planuri mari în fotografie, vrea să câştige suficienţi bani din asta, astfel încat să-și permită să creeze proiecte foto așa cum vrea el: cu oameni, povești, călătorii, fără să fie constrâns de costuri. Seria mea preferată de pe noul lui site: pentru legătura dintre alb/negru și limita nivelului de intimitate abordat.

Tudor Platon, 20, Piatra Neamț

Tudor şi-a dezvăluit potențialul în urma unei serii despre rutina vieții de licean din orașul său. Elev în clasa a 12-a este proiectul care a dus la exmatricularea lui în 2010. După lungi discuții, s-a putut înscrie la un alt liceu din oraș, a dat BAC-ul și a venit în București, unde e acum student în anul 1 la UNATC, Imagine de film și TV. Ultima serie foto la care a lucrat e legată de pasiunea tatălui său pentru apicultură. Curând, o vei putea vedea şi pe site-ul lui.
 
VEZI ȘI EDIȚIA A II-A DIN „7 FOTOGRAFI SUB25”
___
Constantin Nimigean (30) e layouter la o firmă de software, iar în timpul liber se preocupă de Oitzarisme, un site de inspiraţie şi cultură vizuală, unde postează proiecte foto demne de luat în seamă. Acum cinci ani, plănuia să-şi expună acolo propriile texte şi fotografii, dar, tot explorând şi admirând ce făceau alţi fotografi din lume, a hotărât că e mult mai bine să arate lucrările lor. Anul trecut, a lansat şi revista online Love Issue, care tratează poveşti fotografice legate de cele două cuvinte din titlu. Speranţa lui Constantin e să se scrie cândva despre el în rubrica foto Lens, din New York Times. Până una, alta, a dat o faţă nouă site-ului, caută soluții pentru o Love Issue tipărită şi continuă să scruteze internetul, ca să-ţi dea noi şi noi motive să iubeşti fotografia.
Pin It email