7 fotografi SUB25 (ediţia a II-a)

Constantin Nimigean | 15 Mai 2013

Revista LOVE ISSUE a ajuns la al doilea număr pe print. L-am rugat pe tăticul ei, Constantin Nimigean, să ne facă și anul acesta o listă de fotografi români în creștere.

Alecsandra Drăgoi (19 ani) din Iași studiază fotografia la Universitatea Portsmouth din UK și recent a câștigat premiul întâi Youth Photographer of the Year la Sony World Photography Awards cu o fotografie făcută în jurul tradițiilor de Anul Nou din România. Printre fotografii ei români preferați se numără Mihai Moiceanu, Ozolin Dusa și Vlad Eftenie iar dintre străini Martin Parr, Chenman și Rankin. La cel din urmă și-ar dori să facă și un internship. O găsiți pe Facebook împreună cu ultima ei serie colorată din Veneția.

Denisa Nistor (22 ani) este la facultatea de Arte din Cluj, face fotografii digitale, pe film și grafică și mi-a atras atenția cu un portret făcut pe film celei mai bune prietene „Imaginea e din decembrie '08, Judit îmi poza pentru o temă la cursul foto, ceva cu mișcare parcă. Nu mi-a ieșit ce voiam pentru temă, dar mi-a ieșit poate cel mai sincer portret care i l-am făcut.” O găsiți pe behance.

Nu-s un mare fan al fotografiei înscenate, dar Alexandra Jitariuc (24 ani) mi-a plăcut de când i-am descoperit atașamentul față de modelele cu care lucrează. Mi-a spus odată că și-a fotografiat bunicul în timp ce era tuns de mama ei. Mi-au plăcut imaginile și, mai ales, povestea, și puteți găsi o parte din serie în Love Issue #8. Restul aici.

Bogdan Cătălin Cazacioc (25 ani) lucrează mult pe analog. Este student la Universitatea de Arte din București și-și dă banii de țigări pe filme. Încă nu și-a finalizat site-ul dar găsiți proiecte interesante pe el, printre care și cel cu cruci, icoane și zaruri în parbize.

Irina Munteanu are doar 18 ani și este din Constanța. Îi place să prindă intimitatea din relația ei pe film, îi plac mâinile, florile, pielea și combinația dintre ele. Te simți puțin voyeur, poate chiar stânjenit când îi privești fotografiile. A apărut în Love Issue #8 cu fotografiile ei și cu marea și o puteți urmări pe Flickr, Facebook și tumblr.

Alex Tomazatos (24 ani) tocmai și-a făcut pagină de Facebook și trebuie încurajat, pentru că încă nu a publicat foarte multe imagini. S-a născut în Delta Dunării, la Sulina, și de când l-am descoperit știu că este într-o continuă documentare a locului de naștere. Cu una dintre imagini a câștigat și un premiu de excelență College Photographer of the Year în 2011. Printre fotografii care îi plac din România: Dragoș Lumpan, Petruț Călinescu, Cosmin Bumbuț, Bogdan Croitoru, Mugur Vărzariu iar dintre cei străini: Raul Canibano, Ed Ou, Yuri Kozirev, Cristina Garcia Rodero și Joe McNally. 

Pe Alexandra Corneanu din Iași (23 ani) am descoperit-o printre fotografii din România selectați pentru finala Leica Oskar Barnack Award 2013. Proiectele ei foto au la bază identitate personală, spațiu înconjurător și legături între cele două. Îi plac William Eggleston, Wolfgand Tillmans și Jeff Wall iar din România îi place ce se întâmplă pe 100towatch. O găsiți pe cargocollective.

***
7 FOTOGRAFI SUB25 - PRIMA EDIȚIE
Pin It email