2 workshopuri şi un concurs de 1000 de dolari la Anim'est 2014

Redacția | 21 Sep 2014

Animatorii tineri (și foarte tineri) au timp până pe 30 septembrie să se înscrie la workshopurile sau la concursul de proiecte din cadrul festivalului.

Dacă ai un proiect de scurtmetraj de animație și vrei 1000 de dolari ca să-l faci:

Project Worksheep, ajuns la a doua ediție, e un concurs de pitching în cadrul căruia animatorii au ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect din șase urmând să fie premiat. Câștigătorul va primi 1.000$ via HBO România și va beneficia de coaching constant în dezvoltarea ulterioară a scurtmetrajului.

Sesiunea de pitching se va desfășura pe 10 octombrie, de la 17:00.Timpul alocat prezentării fiecărui proiect este de 30 de minute.

Ca să te înscrii, trimite pe adresa workshop[at]animest.ro, un mail cu subiectul Project Worksheep, care să conțină:
- synopsisul proiectului, în engleză
- propuneri de artwork și character design, eventual și storyboard
- portofoliu
- o fotografie a lor și un scurt CV

Deadline: 30 septembrie.
_

Între 6 și 10 octombrie, Anim'est pune la cale și două workshopuri, pornind de la tema ediției din 2014, Re:Animating Bucharest. Scurtele animaţii rezultate în urma workshopurilor vor putea fi urmărite în cadrul Galei de Închidere a festivalului, la Cinema Elvira Popescu, sâmbătă, 11 octombrie, de la 19:00.

Dacă ai peste 18 ani:

Joe King, profesor coordonator al catedrei de animație la Royal College of Art, Londra, va ține un atelier de animație ce va îmbina mai multe tehnici: desen, fotografie, sunetele orașului etc. Cei șase participanți selectați vor avea ocazia să descompună informații temporale și structurale despre oraș și apoi să le reconstruiască în cheie proprie.

Ca să te înscrii, trimite pe adresa workshop[at]animest.ro un mail cu subiectul Workshop Animest, care să conțină:
- un desen cu tema „Re:Animating Bucharest”
- o scurtă biografie (inclusiv aptitudini tehnice: cunoștințe utilizare Adobe After FX, Premiere, Photoshop etc.)
- link-uri către animații realizate anterior

Deadline: 30 septembrie. Rezultatele vor fi anunţate pe 1 octombrie, pe site-ul Anim’est.

Dacă știi un mini-animator de 8-12 ani:

12 copii vor putea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca pesonaje principale clădiri realizate din hârtie decupată.Trainerul lor va fi Ion Aramă, absolvent de Regie Film la UNATC care a mai susținut în 2014 două workshopuri de animație pentru copii: „Clubul meu - Ateliere creative Tei” și „EducaTIFF".

Doritorii trebuie să trimită un desen propriu cu tema „clădiri care prind viață” pe adresa workshop[at]animest.ro, menționând Workshop Minimest în subiectul mailului.

Deadline: 30 septembrie. Rezultatele vor fi anunţate pe 1 octombrie, pe site-ul Anim’est.
Pin It email