5 euro pentru Anim'est

Redacția | 25 Iul 2012

Dacă ești mare fan, ai ocazia s-o arăți.

Când l-am întrebat pe Laurențiu Brătan, co-fondator al Anim’est-ului și Președinte al Asociației Estenest care organizează festivalul ce îi place cel mai mult la Anim’est a spus „publicul”. Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul Anim’est are nevoie de sprijin financiar pentru a acoperi cheltuielile legate de drepturi de difuzare, transportul copiilor și logistica necesară. Un motiv ar fi, spun organizatorii, că în ciuda succesului lor de până acum, principalul organism care ar putea oferi finanțări importante, CNC-ul, a redus suma acordată Estenestului.

Până pe 16 septembrie poți intra pe site-ul KissKissBankBank pentru a dona, de la 5 euro în sus, cât te ține. Sumele pot fi achitate prin intermediul cardurilor de debit şi de credit în lei, dolari sau euro, transferul în euro fiind realizat automat.

În schimbul sumei donate, Anim'est îți mulțumește la rândul lui în publicaţiile festivalului, și dacă ai cum să dai mai mult, te recompensează ca atare, cu abonamente valabile pe toată durata acestuia, tricouri personalizate, DVD-uri cu scurtmetraje româneşti de animaţie, Welcome Kit-ul festivalului cuprinzând toate materialele primite de invitaţi, invitații VIP 3 zile (incluzând cazare, acces la toate evenimentele și proiecţiile din cadrul festivalului). Cei mai generoşi suporteri pot beneficia de statutul de parteneri ai festivalului.

Anim’est-ul e acel festival care de 7 ani aduce animația, rozul și oițele de tot felul în buricul Bucureștiului. Este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est, membru al circuitului pan-european Cartoon.

Asociaţia Estenest, organizatoarea Anim’est, lansează prima campanie de crowdfunding a unui festival de film din România. Campania se derulează pe cea mai mare platformă generalistă de crowdfunding din Europa, KissKissBankBank. Cea mai mare campanie găzduită acolo KissKissBankBank a strâns 26 000 € pentru finanțarea festivalului Tech Open Air Berlin.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie 2012 la Cinema Patria, Cinema Studio, Sala ArCuB şi Club Control din Bucureşti.
Pin It email