Amural: 35 de artişti români weekendul ăsta la Braşov

Redacția | 02 Sep 2015

Weekendul ăsta la Brașov are loc primul festival din România dedicat exclusiv artelor vizuale contemporane, Amural, care va transforma promenada După Ziduri în ceva foarte mișto.

Amural va ocupa fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft cu video-mapping, proiecții, instalații și expoziții. Fiecare seară se va încheia apoteotic în poiana de la baza Turnului Negru cu câte un concert însoțit în permanență de proiecții video. Proiectul audio-video al lui Silent Strike și Dan Basu va ține capul de afiș vineri și li se vor alătura Danaga și brașovenii RoundSound în deschidere. Seara de sâmbătă va fi dedicată muzicii tehno alături de Moduler și crew-ul său din București, iar duminica va fi a brașovenilor, cu Silver Mountain, Nemo și Grand la butoane.

Nu în ultimul rând, Visual Poetry, coordonat de Robert Elekes, reprezintă un experiment de a face poezia multi-senzorială. În cadrul festivalului, Andra Rotaru, Chill Pill, Andrei Doșa, Vlad Drăgoi și Robert G. Elekes vor împinge poezia, cu ajutorul muzicii și artelor vizuale, mai aproape de noi și peste limitele ei contemporane.

Program complet: 

[VIDEO-MAPPING]: Aural Eye // Cotek // Dan Basu // Alin C. Lepadatu // Mihai Matei Visuals // Inkspective // Pink Alien (Tripoteca) // Visual Skin // Vloop. Proiecțiile se vor face pe Zidul Cetății, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru, pe coroanele copacilor și în alte locuri surpriză.

[INSTALAȚII]: 
Holo-piramida (o piramidă ce conține o hologramă a unui turn în miniatură), Masa tactilă (o masă ce își schimbă materialitatea de la apă la rețele interconectate), Perete interactiv (pe care se poate juca fotbal cu obiecte virtuale) - Ciprian Branea.
Mega-lamp, Perdeaua - Laborazon
Mască, Racheta - Silvestru Munteanu
Aparențe - Asociația SCUT
Inimi - Alexa Papa
Broken Prism, Boolean Mill, The Light Path - Oscar
Black Magic Box - Diana Popescu

[ILUSTRAȚIE] - Turnul Alb: KITRA // Alina Marinescu // Ilinca Seda // Victor Fota // Mircea Pop // Giorge Roman 

[FOTO] - Turnul Negru: Mihai Barabancea // Lucian Bran // Mihai Neon // Mihai Șovăială

[DESIGN] - Poarta Ecaterinei: Anna Florea // Ghica Popa // Kape Illustration // Matei Branea & NOPER - Omulan 

[PICTURĂ MURALĂ] - Cinema Popular: Pisica Pătrată // Irlo // RobertObert - pictura murală permanentă pe zidul vechiului și ruinatului Cinematograf Popular.

[FILM] - Cinema Popular: Experimentul București // Omul Pasăre // Metrobranding 

[ANIMAȚIE] - Poarta Ecaterinei: Tripoteca 

[.GIF FESTIVAL] - Turnul Alb: expoziție-eveniment ce aduce în afara mediului online faimoasele animații repetitive. Acestea vor fi realizate de artiști ilustratori și vor fi afișate pe tabletele oferite de Allview.

[DiaFILM FESTIVAL] - Poarta Ecaterinei: DiaFilm Festival va aduce poveștile analogice ale copilăriei derulate în același timp pe diafilm și pe vinil, oferind audienței o dublă povestire.

[ArtMURAL] - Bastionul Graft: KITRA & Aural Eye - o proiecție live a picturii murale efemere se va așterne pentru doar câteva ore pe zidul medieval, altfel imposibil de pictat.

[VISUAL POETRY] - Turnul Alb: Andra Rotaru, Chill Pill, Andrei Doșa, Vlad Drăgoi, Robert G. Elekes.

[CONCERTE] - Poienița de la Turnul Negru

Vineri: Silent Strike și Dan Basu  // Danaga // RoundSound

Sâmbătă - Inhere Label: Moduler // Form 2 aka Vivi St // Relish 

Duminică: Silvermountain // Amur // Nemo & Grand 
Pin It email