Arată-ţi arta la Festivalul George Enescu

Redacția | 21 Mar 2013

EBienale, bienala de artă contemporană din cadrul Festivalului Enescu, primește propuneri de proiecte până pe 1 aprilie.

Se ia publicul de zeci de mii al festivalului (pestriț, ocupat, erudit, student, corporate, profesor, artist, bancher, îndrăgostit, meloman, snob, poetic, visător sau nu), se adaugă orchestrele cele mai mari ale lumii, o echipă de festival trup și suflet, un director executiv multitasking. Pentru topping, câțiva tineri artiști proaspăt absolvenți și dornici să miște ceva în lumea artei contemporane locale, câțiva voluntari, studenți de la diverse facultăți, dornici să facă pe ghizii turiștilor străini și să pregătească Enescu Bienale, care e la a doua ediție în 2013.

La sfârșit se adaugă, pentru gusturi rafinate un duo Labeque la Sala Palatului, sau dacă preferați, un Jordi Savall la Ateneu, un Mariss Jansons, hei, de ce nu un Maxim Vengerov? Sau Vadim Repin? Sau poate dirijorii români Horia Andreescu și Cristian Lupeș? Tot nu? Atunci, poate, John Malkovich? Ei sunt doar câțiva din cei care vor veni în septembrie la Festivalul Enescu și care se pot intersecta cu arta tinerilor participanți la EBienale.

„Avem deja aproape gata,” spune Ilina Schileru, managerul artistic și curatorul EBienale, „o echipă de super-tineri artiști propuși de curatorul-invitat Roxana Gibescu, absolvent UNArte, care este la primul ei proiect în calitate de curator. EBienale vrea să funcționeze și ca platformă de lansare pentru artiști și curatori. Festivalul Enescu le dă șansa unei uriașe vizibilități, la primul lor proiect”.

Cine poate aplica


Nu doar studenți sau absolvenți de arte, ci și studenți la arhitectură, design, modă, istorie, filosofie etc. Aceștia pot înscrie proiecte, fie individuale, fie de grup, sau pot face propuneri curatoriale.

Dacă ai idee de cum ți-ar plăcea să arate instalația ta, dar nu ai avut șansa să o realizezi, se poate întâmpla la EBienale. Odată proiectul acceptat, mica echipă a evenimentului te va ajuta în demersul pentru finanțare.

Deadline și temă

Propunerile trebuie trimise la ebienale@gmail.com până la 1 aprilie.

Tema propusă de Ebienale pentru acest an este Secolul XXI prin tehnologie și lumină. Organizatorii doresc să provoace imaginația artiștilor înspre instalație outdoor și tehnologie, chiar spre o grădină electrică în spațiile verzi de la Sala Palatului și Ateneu.

Nu există însă restricții în privința mediilor de exprimare. Până în septembrie, se urmăresc parteneriate cu galerii de artă, dar și cu cluburi sau puburi.

Informații suplimentare și despre ediția anterioară găsiți pe site-ul EBienale.
Pin It email