Atelierphoton. Atelier de fotografie pe film şi formate alternative

Redacția | 13 Mar 2012

Control N pregătește un nou atelier care te apropie mai mult de fotografia pe film. La propriu.

Atelierphoton este ocazia să înveți să-ți faci propriul aparat foto și să participi la cald la tot procesul de creare a propriilor fotografii - de când îți alegi subiectul, până developezi și fixezi imaginea și o agăți pe sârmă, la uscat.  

Atelierul a fost gândit de Control N și va fi ținut de fotograful și directorul de imagine Marius Iacob. Sunt cinci ședințe de curs în care vei îmbina lucrul practic în laborator cu teoria fotografică generală (expunere, diafragmă, încadratură, compoziție, culoare). Iar la final, fotografiile vor fi expuse cu ocazia Worldwide Pinhole Photography Day, care va avea loc pe 29 aprilie 2012.
 
Organizatorii promit o experiență din care vei învăța mijloace tehnice și artistice prin care să obții o fotografie bună. 
Și iată ce mai spun: 
 
Atelierphoton își  propune să aprofundeze studiul fotografiei și să își facă participanții părtași la un proces ce îmbină creativitatea cu meticulozitatea. Participanții vor avea ocazia să își construiască propriul aparat foto, pentru a înțelege mai bine principiile de bază ale fotografiei. În cadrul unor activități practice, vor studia individual procesul developării, revelării și fixării unei fotografii imprimate pe film și copiate pe hârtie fotografică.
 
Participanților li se vor asigura toate mijloacele tehnice și logistice pentru participarea la atelier - filme, hârtie fotografică, substanțe de laborator. Nu este necesară deținerea unui aparat foto.”
 
Atelierphoton se desfăşoară în perioada 25 martie – 22 aprilie 2012, având o sedinţă de curs pe săptămână, timp de 5 săptămâni.Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 700 Ron, respectiv 600 Ron (pentru elevi și studenți). Înscrierile s-au prelungit până pe 22 martie.
Pin It email