Balkanik Festival #2

Redacția | 14 Sep 2012

Trei zile și trei nopți de muzici și dansuri balcanice.

Târg de meșteșugari, mâncare la ceaun, cafea la nisip. Artiști din Serbia, Ungaria, Turcia, Bulgaria și România: patru dintre ei pentru prima dată la Balkanik Festival, iar, la cererea publicului, Baba Zula se întoarce.

Vineri
Nedim Nalbantoglu & The Balkan Messengers -
Turcia și Bulgaria: Nedim Nalbantoglu e cunoscut în Franța drept „omul care dă viață viorii și o face să vorbească”, un virtuoz în muzică clasică, jazz, muzică balcanică, turcească și indiană. La Balkanik Festival, Nedim urcă pe scenă alături de Nesho Neshev, Nikolai Delchev și Salif Ali.
Fanfara Shavale din Zece Prăijini -
România: Zece Prăjini e satul din centrul Moldovei în care fiecare bărbat știe să cânte la cel puțin un instrument.

Sâmbătă
Parno Graszt -
Ungaria: o formație de muzică autentică țigănească, cu melodii culese de prin satele de baștină ale membrilor formației, dar și cu inspirație de prin călătoriile lor în India.
Orchestra Boban & Marko Markovic - Serbia: un ansamblu de suflători și percuționiști și cea mai bună formație din Serbia, pe care i-ați auzit și în Underground și Arizona Dream ale lui Emir Kusturica.

Duminică
Baba Zula
- Turcia: instrumente orientale (darbuka, saz electric și linguri) +  abordări electronice = „sunetul spațiului din Istanbul”. Baba Zula a compus diferite piese pentru filme iar trupa a apărut în filmul documentar Crossing the Bridge - The Sound of Istanbul al lui Fatih Akin în 2005.

BONUS
Pe lângă muzici, la Balkanik Festival vor mai fi: oameni care se joacă cu focul (trupa Crispus), ansamblul de dans Romafest (care are și o colaborare cu Cirque du Soleil la CV), expoziția de fotografie Ultima transhumanță a artistului vizual Dragoş Lumpan și Naif - DJ Set lăutăresc de chef.

Unde? La Uranus144, un spațiu care ne place mult și unde mergem prea rar. Adică pe str. Uranus, nr. 144 - se ajunge cu tramvaiul 32 de la Unirii, coborâre la Stația Chirigiu, dar și cu bicicleta. Pentru cei care n-au mai fost e la doi pași de The Ark și Piața de Flori George Coșbuc.

Cât? 35 RON - 1 zi, 50 RON - 2 zile, 85 RON - tot tacâmul, dacă le luați online dinainte. La intrare, mai puneți 10 lei.
Pin It email