BIEFF caută experimente vizuale româneşti

Redacția | 17 Iul 2012

Festivalul Internațional de Film Experimental BIEFF caută cele mai îndrăznețe şi inovative experimente vizuale românești pentru programul BIEFF 2012 (20-25 Noiembrie).

BIEFF este festivalul de film de la noi dedicat experimentului, în cinema și-n arta vizuală. Anul acesta, pentru ediția dintre 20-25 noiembrie, BIEFF caută cele mai experimentale producții românești care să facă parte din programul festivalului.

Condiţii de participare:

1. filmul să nu depășească 40 de minute și să fie produs în ultimii 3 ani
2. următoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului or.ffeib@gnimmargorp

• Fişa filmului (synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, director’s statement, curator’s statement, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul, date de contact)
• Film stills
• Bio-filmografia regizorului

3. filmul trebuie încărcat online pe ftp-ul BIEFF în format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) în vederea preselecţiei:
BIEFF ftp account:
ftp.bieff.ro
user: filmebieff
pass: Bieff1234
Recomandat ftp client filezilla - http://filezilla-project.org/download.php?type=client

deadline: 25 iulie 2012

Filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească.

BIEFF este sub umbrela UNATC și are și sprijinul CNC. Festivalul are o puternică orientare educaţională și caută creaţii inovatoare atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal și stilistic, despre realitatea contemporană. BIEFF este partener cu alte festivaluri și insituții străine: QUINZAINE DES REALISATEURS - Cannes Film Festival, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, Centrul POMPIDOU, LE FRESNOY - Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute și Eye Film Instute Netherlands, care aduc la Bucureşti o selecţie de filme din programele lor din ultimii ani.

Pin It email