Call de proiecte: BOILING POINT

Redacția | 04 Dec 2017

Point caută proiecte de teatru/performance care să ne deschidă mințile. Te bagi?

Ai idei pentru proiecte de teatru și nu ai un spațiu în care să le dezvolți? Vrei să-ți continui cercetarea pe scenă și cauți locul perfect pentru a o face? Ai o echipă cu care vrei să faci treabă, dar nu știi unde să găsești publicul potrivit pentru ideile tale? Vrei să arăți că intențiile cele mai trăznite cât și științele exacte își găsesc un spațiu de manifestare comun în lumea artelor performative? BOILING POINT ar putea să fie fix ceea ce cauți. 

POINT Cultural Hub
lansează un concurs de proiecte pentru noi creatori din zona artelor spectacolului. BOILING POINT își propune să descopere echipe de artiști care explorează noi teritorii, perspective, nișe și care sunt conectați la ultimele trenduri artistice. Point dorește să susțină activ artiștii care ar putea deveni colaboratori de cursă lungă, oferindu-le un buget de 3.500 de euro pentru spectacol, mediu optim pentru repetiții, spațiu de desfășurare cât și partea de PR & promovare. 

Proiectul va consta în prezentarea scrisă a unei concepții artistice, în vederea montării unui spectacol la Point în 2018, la o dată care va fi stabilită ulterior, de comun acord.

Ce trebuie să conțină aplicația:  

1. Un argument de maximum 5 pagini Word. Organizatorul încurajează proiecte ancorate în actualitate/urgență, care construiesc experiențe imersive și renegociază convenția performer/spectator, folosesc noi tehnologii și au o tematică cât mai inclusivă din punct de vedere identitar, că vorbim de queer sau de orice ține de regândirea identității în era tehnologiei (we mean robots, yes). 

2. Distribuția spectacolului trebuie atașată împreună cu CV-urile și portofoliile membrilor echipei. Echipa creativă trebuie să fie formată din absolvenți de studii superioare de specialitate (cu excepții argumentate).

3. Bugetul de producție (incluzând costurile repetițiilor pentru artiști) poate ajunge la maximum 3.500 euro, în funcție de complexitatea proiectului cât și dimensiunea distribuției implicate. Aplicația trebuie să conțină un buget estimativ defalcat pe categorii.

4. Aplicația trebuie să conțină și motivarea intenției de a monta acest spectacol pe scena POINT Cultural Hub. Proiectul trebuie să fie gândit/scalat pentru spațiul sălii Point. 

5. Repetițiile viitorului spectacol nu trebuie să depășească 5 săptămâni.

Proiectele vor fi trimise la adresa de e-mail: point@pointhub.ro
Detalii tehnice despre sală găsiți aici

Data limită de trimitere este 01 februarie 2018, iar rezultate vor fi comunicate pe 15 februarie 2018. Proiectele vor fi evaluate de conducerea POINT Cultural Hub și de un juriu de specialitate care va fi anunțat în luna ianuarie.
Pin It email