Carte peste Carte: donaţii de cărţi în 6 zile şi 6 locuri

Redacția | 12 Mar 2016

Asociația Paspartu sărbătorește împlinirea a 6 ani printr-o nouă ediție „Carte peste carte”, evenimentul de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate.

Noua ediție „Carte peste carte” urmărește strângerea de cărți pentru 24 de centre culturale cu bibliotecă publică în mediul rural și urban mic din județul Sibiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Colecția de carte a acestor biblioteci este depășită și alterată, și are mare nevoie de volume pentru copii (cărți cu povești, volume frumos ilustrate, cărți de colorat etc.) și cărți tehnice/practice pentru adulți. 

Așadar, 6 ani de Paspartu se vor traduce în 6 zile de colectă, în perioada 15-20 martie.

Puteți dona cărți în 6 locuri din București:

- Librăria Hecate (Str. Olari, nr. 8)
- 2 sedii ale Companiei de Librării București (Librăria nr. 7 – Progresul, Șoș. Giurgiului, nr. 119, bl. 11, și Librăria nr. 108 – Colentina, Șoș. Colentina, nr. 53, bl. 59)
- Seneca Anticafe (Str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1)
- Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13)
- EfdeN (Bvd. Pache Protopopescu, nr. 66).

„Carte peste carte” va include, ca de obicei, și un eveniment pentru donatori. Acesta va avea loc sâmbătă, 19 martie, de la 18:00, la Hecate – 3 proiecții de documentare cu și despre scriitori din selecția ediției pilot a Emineschool BFF, un concert sonido 13 (tango argentinian cu inserții din Borges) și o expoziție foto Oameni și cărți, semnată de Ioana Bîrdu. După ora 22:00, after-party la CARE Cafe, vecinii librăriei.

Intrarea la eveniment este liberă, dar accesul se face pe bază de donații. Simbolic, cei care vor aduce mai multe cărți sâmbătă, la Hecate, vor primi și câte un semn de carte.
Pin It email