Câştigătorul premiului Goncourt pentru liceeni, mâine la Cărtureşti

Redacția | 22 Mai 2013

„Lolita aterizată la Twin Peaks: un roman cu foarte multe sertare pe care nu le poți deschide atunci când vrei tu” - Svetlana Cârstean.

Joël Dicker are 28 de ani și până acum a scris două romane. Primul a câștigat premii în Elveția natală, al doilea a dat gata criticii și librarii francezi, după care și publicul. Adevărul despre cazul Harry Quebert a luat marele premiu al Academiei Franceze și premiul Goncourt al liceenilor. 

„Lolita aterizată la Twin Peaks: (...) un roman cu foarte multe sertare pe care nu le poți deschide atunci când vrei tu” - citește mai departe cronica Svetlanei Cârstean.

Un roman într-un roman, despre un roman, în care protagoniștii sunt scriitori. Suntem în 1975 în Aurora, New Hampshire, iar Nola Kellergan,15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul ei este găsit în grădina casei sale. Aici intervine tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, care începe propria anchetă pentru a-l ajuta pe mentorul şi prietenul său Harry. Cine a omorât-o pe Nola Kellergan, ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975 și cum se scrie un roman de succes: 3 întrebări la care romanul de față răspunde.

Lansarea este mâine, 23 mai, de la ora 18, la Librăria Cărtureşti-Verona.
 Alături de Joël Dicker vor fi prezenţi Dan C. Mihăilescu, critic literar, Ana Antonescu, traducător, şi Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei.

Autorul este prezent la București la invitația Editurii Trei și cu sprijinul Institutului Francez.
Pin It email