Cea de-a 5a ediţie Animation Worksheep îşi caută participanţii

Redacția | 24 Feb 2015

De 5 ani, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est organizează Animation Worksheep, un atelier de animație dedicat tinerilor între 18 și 25 de ani din România și Republica Moldova.

Atelierul se întâmplă între 1 și 18 mai, dar până atunci caută 10 cursanți cu diferite niveluri de experienţă, inclusiv începători care dovedesc aptitudini de grafică sau desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie - și care corespund semnalmentelor de mai sus.

Cei selectați îi vor avea traineri pe unii dintre cei mai experimentați animatori de la noi (Dan Panaitescu și Sergiu Negulici au făcut, printre altele, animația filmului Ancăi Damian, Crulic - lumea de dincolo), de la care vor învăța 2D desenat, 2D digital, stop-motion, cut-out, 3D. De asemenea, regizorii și scenariștii Andrei Tănase și Vlad Ilicevici vor susține un modul de scenaristică, unde vor vorbi despre cum se dezvoltă o poveste pentru un scurt-metraj. Filmele participanților vor fi proiectate în cadrul celei de-a zecea ediții Anim'est, care va avea loc între 2 și 11 octombrie, la București și la ediția specială din noiembrie de la Chișinău.

Ce trebuie să faci: Trimite până pe 3 aprilie, la workshop@estenest.ro (menționând la subject ANIMATION WORKSHEEP), următoarele:
- Un CV cu informații relevante și date personale complete.
- O scrisoare de intenție, în care să cuprinzi și aptitudinile care crezi că te recomandă pentru participarea la workshop și așteptările pe care le ai de la acesta.
- O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică/design.

Taxa de participare este de 800 de lei (500 de lei pentru studenți) și include cazare, masă, training și folosirea componentelor hardware/software ale workshop-ului. Participanții din Republica Moldova au cheltuielile de transport asigurate. Câștigătorii vor fi anunțați pe 10 aprilie. Mai multe detalii aici.
Pin It email