Cine Shuffle cu scurtmetraje

28 Oct 2013

Festival de film aleatoriu, la Casa TIFF, din Cluj.

Echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a pus la cale Cine Shuffle, un proiect care le oferă cineaștilor amatori șansa de a-și prezenta scurtmetrajele în fața publicului.

„La fiecare ediție a TIFF-ului,” a spus Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF şi iniţiatorul Cine Shuffle, „sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare – tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului”.

Condiţii pentru înscriere: 

Un film trebuie să aibă maxim 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi). Filmul și formularul de înscriere se trimit pe e-mail, la adresa info@casatiff.ro.

Cum funcţionează: 

Fiecare film înscris va primi un număr şi va intra la tragerea la sorţi lunară. Filmele care nu au fost trase la sorți în luna înscrierii vor putea fi extrase ulterior. Spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme, iar realizatorii acestora vor fi premiaţi.

Prima ediţie va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 21. 

Regulament şi formular de înscriere, pe site-ul Casa TIFF.
Pin It email